معایب و مزایای طراحی سایت با وردپرس
وردپرس در اوایل راه اندازی خود در سال ۲۰۰۳ تنها یک پلتفرم وبلاگ نویسی بود. اکنون وردپرس یکی از بزرگترین CMS های دنیا به شمار می رود. بیش از ۳۴ درصد وب سایت های اینترنت از سال ۲۰۱۹ از وردپرس برای راه اندازی و طراحی وب سایت خود استفاده کردهاند. اگر قرار است یک پلتفرم برای طراحی وب سایت خود انتخاب کنید ما وردپرس را پیشنهاد می کنیم. از این رو در این مقاله قصد داریم در مورد معایب و مزایای طراحی سایت با وردپرس صحبت کنیم تا شما با دید بازتری نسبت به انتخاب و راه اندازی آن اقدام کنید. اما پیش از آن اجازه دهید کمی در مورد وردپرس صحبت کنیم.
وردپرس چیست ؟
وردپرس معروف ترین سایت ساز جهان است. هم اکنون میلیون ها سایت در سراسر جهان از وردپرس استفاده می کنند. به کمک وردپرس می توانید به راحتی هر نوع سایتی را راه اندازی کنید.
از طرفی وردپرس یک نرم افزار اپن سورس است؛ به این معنی که استفاده از آن رایگان بوده و هر کسی قادر به دانلود و راه اندازی آن است. اکنون شاید به این فکر کنید که چرا این نرم افزار رایگان است؟
از جمله مزایای طراحی سایت با وردپرس این است که شما می توانید از آن برای هر هدفی استفاده کنید و هیچ کسی به دلیل سانسور و یا نقض شرایط خدمات نمیتواند وب سایت شما را به حالت تعلیق در آورد.
همچنین شما می توانید بدون محدودیت وردپرس را با نیازهای خود تنظیم کنید. همینطور بر اساس نیاز خود می توانید تم های وردپرس و یا اکستنشن هایی را با هزینه اضافی خریداری کنید.
چه وب سایتی را میتوان به کمک وردپرس طراحی کرد؟
وردپرس بسیار انعطاف پذیر است و دلیل اصلی انتخاب وردپرس نیز همین موضوع است. شما از وردپرس می توانید برای ساخت هر نوع وب سایت استفاده کنید، از جمله راه اندازی وبلاگ، وب سایت بیزینس، فروشگاه اینترنتی، سایت عضویت فروش، دوره های آنلاین و غیره. برای هر وب سایتی که قصد ایجاد آن را دارید یک پلاگین وردپرس وجود دارد.
معایب و مزایای طراحی سایت با وردپرس
بر خلاف سایر سایت سازها، وردپرس طراحی، محتوا و عملکرد را از یکدیگر جدا نگه می دارد. به عبارت دیگر شما می توانید بدون توجه به طراحی، محتوا اضافه کنید و یا بدون تغییر در محتوا طراحی را ویرایش کنید و بدون تغییر طراحی و محتوا، ویژگی های جدید اضافه کنید.
اجازه دهید کمی عمیق تر وارد بحث شویم.
اضافه کردن محتوا در وردپرس
وردپرس محتوا را در یک پایگاه جداگانه ذخیره می کند، درست مانند زمانی که فایل های مدیا مانند تصاویر در یک فولدر جداگانه ذخیره می شوند. شما می توانید توسط wordpress Block editor محتوا اضافه کنید. کار باblock editor بسیار آسان است. این قابلیت به شما اجازه می دهد بتوانید به راحتی محتوا و استایل به وب سایت خود اضافه کنید. شما می توانید برای هر پاراگراف، تصویر، ویدیو، گالری، فایل صوتی و غیره یک بلوک ایجاد کنید. همچنین می توانید با افزودن پلاگین های بیشتر بلوک های بیشتری اضافه کنید.
مدیریت طراحی و قالب در وردپرس
وردپرس دارای انواع و اقسام قالب ها است. بر اساس قالبی که انتخاب می کنید می توانید تنظیمات آن را تغییر دهید. برخی از قالب ها دارای گزینه های شخصی سازی متنوعی هستند. این قابلیت به شما اجازه می دهد تا رنگ چیدمان و لوگوی صفحات خود را تغییر دهید.
اضافه کردن پلاگین
پلاگین ها افزونه هایی هستند که به سایت خود اضافه می کنید، درست مانند اپلیکیشنی که بر روی گوشی موبایل نصب می کنید. هم اکنون بیش از ۵۸ هزار پلاگین وردپرس وجود دارد؛ به این معنی که اگر به دنبال افزودن یک ویژگی خاص به وب سایت خود باشید، احتمال این که پلاگین مورد نظر آن را پیدا کنید وجود دارد. برخی از پلاگین های وردپرس، ساده و برخی از آنها دارای ویژگی های بزرگ تر و بیشتری هستند. پلاگین های وردپرس مانند Woocommerce از معروف ترین پلاگین های وردپرس است که در نوع خود پلاگین کاملی به شمار می رود.
برخی از پلاگین های وردپرس:
- WPForms Lite – فرم های تماس را به سایت وردپرس خود اضافه می کند.
- OptinMonster- بهترین راه برای دریافت بیشتر مشترکان ایمیل و فروش از وب سایت.
- MonsterInsights (رایگان) – به شما کمک می کند تا آمار بازدیدکنندگان را با استفاده از Google Analytics ردیابی کنید.
- WP Super Cache – با افزودن حافظه پنهان سرعت وب سایت را بهبود می بخشد.
- All in One SEO (AIOSEO) – سئو وردپرس خود را بهبود می بخشید و از Google بازدید بیشتری دریافت می کنید
- UpdraftPlus – افزونه پشتیبان گیری رایگان وردپرس
مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس چیست؟
وردپرس نیز مانند هر نرم افزار دیگری در جهان دارای مزایا و معایب خود است. با این حال مزایای طراحی سایت با وردپرس زیاد است. لازم است پیش از انتخاب وردپرس نسبت به معایب و مزایای طراحی سایت با وردپرس آگاه شوید:
1- مزایای طراحی سایت با وردپرس
وردپرس رایگان است
از جمله مزایای طراحی سایت با وردپرس رایگان بودن آن است. به این معنی که شما برای نصب، بارگذاری، استفاده و اصلاح آن متناسب با نیازهای خود آزاد هستید. می توانید از وردپرس برای ایجاد هر سایتی استفاده کنید. اما قبل از آن لازم است که یک نام دامنه و هاستینگ برای سایت خود انتخاب کنید. نام دامنه، آدرس وب سایت شما در اینترنت است و این همان آدرسی است که کاربران برای جستجوی وب سایت شما آن را در مرورگر تایپ میکند. هاستینگ وب نیز همان خانه وب سایت شما است که تمامی فایل های وب سایت در آن ذخیره می شود.
2- مزایای طراحی سایت با وردپرس
CMS کاربر پسند
وردپرس به دلیل ریشه آن در وبلاگ نویسی یک سیستم مدیریت محتوای قوی است. مدیریت بک اند سایت وردپرس برای ادمین بسیار آسان است. همچنین ادمین میتواند به راحتی صفحات را ویرایش کرده و محتوای جدید بارگذاری کند. مدیریت وب سایت وردپرس نیاز به دانش بالای مدیریتی و تخصصی ندارد.
3- مزایای طراحی سایت با وردپرس
پلاگین های متنوع
اکثر افرادی که با وردپرس کار می کنند طراحی وب سایت و برنامه نویس نیستند. در حقیقت بیشتر افراد بدون اطلاع قبلی از طراحی وب سایت از وردپرس استفاده می کنند.
برای افراد غیر متخصص فناوری، وردپرس بهترین راه حل است. از جمله مزایای طراحی سایت با وردپرس وجود هزاران قالب رایگان در آن است. تقریباً برای هر نوع سایتی، چه تجاری، وبلاگ و یا فروشگاه آنلاین قالب مناسب آن وجود دارد.
تم های وردپرس به راحتی قابل سفارشی سازی است. زیرا بسیاری از آنها به همراه پنل گزینه های خود ارائه می شود که به شما امکان تغییر رنگ، آپلود لوگو، تغییر پس زمینه، ایجاد اسلاید های زیبا و غیر را بدون نیاز به نوشتن کد ارائه می دهد.
بیش از ۵۳ هزار پلاگین رایگان و پولی در دسترس کاربران وردپرس قرار دارد. این افزونه ها به شما امکان میدهد هر سایت وردپرسی را شخصی سازی و تقویت کنید. اگر نیاز به ایجاد تغییرات خاص در عملکرد سایت خود دارید به احتمال زیاد افزونهای برای آن یافت میشود.
4- مزایای طراحی سایت با وردپرس
سئو پسند بودن
اهمیت سئو و یا همان بهینه سازی برای موتورهای جستجو بر همگان آشکار است. در این میان وردپرس بهترین عملکرد را دارد. از جمله مزایای طراحی سایت با وردپرس سئو پسند بودن آن است. پلاگین های متعددی در وردپرس وجود دارد که در بهینه سازی محتوا، متا تگ ها، کلمات کلیدی و سایر موارد کمک می کنند. نظر بهینه سازی سئو هیچ پلتفرمی مانند وردپرس نیست.
5- مزایای طراحی سایت با وردپرس
واکنش گرا بودن
یکی دیگر از مزایای طراحی سایت با وردپرس واکنش گرا بودن آن است. وردپرس دارای هزاران تم در دسترس است. این تم ها از نظر واکنش گرا بودن بسیار مطمئن هستند. با افزایش استفاده از دستگاه های موبایل، واکنش گرا بودن اهمیت زیادی برای بهبود تجربه کاربر دارد. وردپرس در این زمینه به خوبی عمل می کند.
6- مزایای طراحی سایت با وردپرس
اپن سورس بودن
وردپرس یک نرم افزار اپن سورس است؛ به این معنی که شما می توانید کد منبع آن را تغییر و یا ویرایش کنید. بسیاری از پلاگین ها و افزونه های وردپرس تحت مجوز GPLv2 رایگان هستند. یک نرم افزار اپن سورس می تواند کدها را به صورت آنلاین به اشتراک بگذارد. اشتراک کدها منجر به صرفه جویی در زمان و هزینه های توسعه کد می شود.
همچنین استفاده از پلتفرم اپن سورس امکان همکاری با شریک شخص ثالث یا آژانس را فراهم می کند.
7- مزایای طراحی سایت با وردپرس
مدیریت وردپرس آسان است
وردپرس دارای سیستم به روزرسانی داخلی است. با این کار می توانید افزونه ها و پلاگین های خود را از داخل داشبورد ادمین وردپرس به روز کنید. همچنین در صورت وجود نسخه جدید به شما اطلاع داده می شود. بنابراین می توانید تنها با کلیک کردن روی یک دکمه سایت خود را به روز کنید. همنین میتوانید با استفاده از برنامههای موبایل وردپرس خود را مدیریت کنید.
8- مزایای طراحی سایت با وردپرس
وردپرس ایمن است
وردپرس با اندیشه امنیت توسعه بالا یافته است. با این حال اینترنت در دنیای واقعی مکان ناامنی است. هکرها همه جا وجود دارند. برای امنیت سایت خود می توانید از پلاگین های مختلف وردپرس استفاده کنید. یکی از این پلاگین هاSucuri است که سایت شما را در مقابل تهدید های رایج مانند بد افزارها و حملات هکرها حفظ می کند.
9- مزایای طراحی سایت با وردپرس
وردپرس از رسانه های مختلف پشتیبانی می کند
وردپرس تنها محدود به متن های نوشتاری نیست، بلکه می توانید از آن برای بارگذاری تصاویر، فایل های صوتی و ویدیویی نیز استفاده کنید. وردپرس همچنین از ویدیوهای یوتیوب، تصاویر اینستاگرام، توییتر و فایل های صوتی Soundcloud نیز پشتیبانی می کند. تنها کافی است آدرس URL آنها را در ویراستار پست وردپرس (post editor) کپی کنید.
10- مزایای طراحی سایت با وردپرس
قابلیت توسعه پذیری سریع
یکی دیگر از مزایای طراحی سایت با وردپرس قابلیت توسعه سریع و آسان آن است. به کمک وردپرس می توانید به راحتی و در حداقل زمان ساعت خود را توسعه دهید و با نصب پلاگین های متنوع عملکرد سایت خود را افزایش دهید. همچنین از آنجا که وردپرس ابتدا با محوریت وبلاگ نویسی ایجاد شده از قابلیت های وبلاگ نویسی بالایی برخوردار است که از جمله آنها می توان به قابلیت ثبت کامنت و یا راه اندازی اشتراک ایمیل RSS اشاره کرد.
11- مزایای طراحی سایت با وردپرس
همه گیر بودون وردپرس
از آنجا که وردپرس نیاز به تخصص حرفه ای در زمینه انواع نرم افزار های اختصاصی ندارد و استفاده و کار با آن آسان است بسیار مورد استقبال همگان قرار گرفته است.
12- مزایای طراحی سایت با وردپرس
قابلیت اشتراک گذاری محتوا
وردپرس به دلیل وجود ویجت های مختلف امکان به اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی را آسان کرده است.
13- مزایای طراحی سایت با وردپرس
پشتیبانی وردپرس
یکی دیگر از مزایای طراحی سایت با وردپرس پشتیبانی آن است. به دلیل جامعیت وردپرس تکنسین های مختلفی وجود دارند که به صورت رایگان در زمینه طراحی سایت مشاوره ارائه می دهند و شما می توانید به صورت آنلاین و بدون اتلاف وقت مشکل خود را با آنها در میان بگذارید.
14- مزایای طراحی سایت با وردپرس
قابلیت خرید و فروش آنلاین
به راحتی می توانید با نصب افزونه ای به نام woocammerceوردپرس خود را تبدیل به یک فروشگاه کنید و یک فروشگاه آنلاین در اختیار داشته باشید.
15- مزایای طراحی سایت با وردپرس
ساخت انجمن
یکی دیگر از مزایای طراحی سایت قابلیت افزودن انجمن در آن است. به کمک پلاگین ها و افزونه های مختلفی مانند bbpress,CM Answers,Anspress می توانید به سایت خود فروم یا انجمن اضافه کنید.
16- مزایای طراحی سایت با وردپرس
استفاده از کدهای کوتاه
یکی دیگر از مزایای طراحی سایت با وردپرس این است که به جای استفاده از کد های طولانی HTML می توانید از کدهای کوتاه استفاده کنید.
17- مزایای طراحی سایت با وردپرس
رابطه برنامه نویسی
وردپرس دارای APIsهای زیادی است که به شما امکان می دهد منابع دیگر را به سایت خود اضافه کنید. به عنوان مثال می توانید با نصب پلاگین API مربوط به خبرنامه، قابلیت خبرنامه را به سایت خود اضافه کنید.
تا اینجا با مزایای طراحی سایت با وردپرس آشنا شدید. اما همیشه وردپرس بهترین گزینه نیست. بلکه می تواند معایبی نیز به همراه داشته باشد. در ادامه برخی از معایب طراحی سایت با وردپرس ذکر می شود:
معایب طراحی سایت با وردپرس
به روز رسانی
بروزرسانی برای سلامت سایت وردپرس اهمیت زیادی دارد. اگر این کار با تدبّر انجام نشود میتواند نتایج آزار دهنده ای به همراه داشته باشد. عدم به روز رسانی ممکن است مشکلات کوچکو بزرگ در سایت به وجود آورد. بنابراین شاید مجبور شوید به حالت قبلی نرم افزار برگردید. برای جلوگیری از این امر بهتر است که همیشه از کمک یک تیم پشتیبان استفاده کنید.
آسیب پذیر بودن
از آنجا که وردپرس یک پلتفرم اپن سورس است هدف خوبی برای هکرها به حساب میآید. برای کاهش این خطر بهتر است که در انتخاب پلاگین ها و تم های سایت وردپرس آگاهانه عمل کنید. همیشه کیفیت یک پلاگین را ارزیابی کرده و آن را با احتیاط نصب کنید.
سرعت
برخی از تم ها از کدهای عمومی غیر ضروری استفاده می کنند که این امر منجر به کاهش ساعت سایت و کندی بارگذاری آن می شود. بدون تجربه قبلی ممکن است درک کدها و نیاز شما به آنها دشوار باشد. بنابراین بهتر است از یک پشتیبان سایت کمک بگیرید.
سفارشی سازی
گاهی سفارشی سازی ممکن است گران تمام شود. برخلاف بسیاری از سایت سازهای دیگر، وردپرس بسیار انعطاف پذیر است. با این حال اگر به یک کارشناس متخصص وردپرس دسترسی ندارید ممکن است در این زمینه کمی با مشکل روبهرو شوید. همانطور که قبلاً گفته شد به روز رسانی ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در سایت شود و برخی از عملکردها را با اختلال روبرو کند.
از طرف دیگر، وردپرس یک سایت ساز با گزینه های درگ اند دراپ نیست. بنابراین مدتی طول میکشد تا مبتدیان با ساز و کار آن آشنا شوند و اصول آن را بیاموزند. با این حال می توانید از برخی پلاگین های درگ اند دراپ وردپرس استفاده کنید.
برای استفاده از وردپرس نیازی به یادگیری کدنویسی نیست با این حال برای سفارشی سازی آن نیاز به دانش پایه در مورد کدهای CSS و HTML دارید.
پلاگین بیشتر- سرعت پایین تر
با این که پلاگین ها و افزونه ها امکانات زیادی را به سایت اضافه می کنند اما توجه داشته باشید که استفاده همزمان از آنها می توانند سرعت سایت را کاهش داده و باعث بروز اختلالاتی در عملکرد سایت شود. همچنین افزودن هر پلاگین به معنی فشار بر روی سئو سایت است .
با توجه به نکات گفته شده بهتر است هنگام ساخت وب سایت وردپرس حداقل با یک متخصص وردپرس مشورت کنید. بسیاری از موارد منفی ذکر شده در بالا می تواند به کمک یک شخص مناسب و آژانس مدیریت وب سایت رفع شود.
چه کسانی باید از وردپرس استفاده کنند؟ آیا وردپرس برای شما مناسب است؟
قسمت خوب وردپرس این است که با نیازهای شما سازگاری دارد. کار با آن می تواند بسیار ساده و یا پیچیده و پیشرفته باشد. از آنجا که شما مسئولیت کامل سایت را در اختیار دارید می توانید کارها را ساده کنید، هزینه ها را کنترل کنید و وب سایت خود را به طور کارآمد مدیریت کنید.
چک لیست زیر نشان می دهد وردپرس برای شما مناسب است:
- شما می خواهید بدون صرف هزینه زیاد یک وب سایت حرفه ای کسب و کار بسازید.
- شما به دنبال آموزش ساده برای یادگیری اصول اولیه طراحی سایت هستید.
- شما میخواهید کسب و کار خود را با آزادی کامل به صورت آنلاین ارتقا دهید.
- شما به دنبال یک وبلاگ، پورتفولیو و یا یک سایت شخصی هستید که از راه آن درآمد زایی کنید.
اگر با هریک از گفتههای بالا موافقید وردپرس بستر مناسبی برای ساخت وب سایت شما است.
چه کسانی نباید از وردپرس استفاده کنند؟
گرچه ما اعتقاد داریم که وردپرس بهترین پلتفرم برای ایجاد وب سایت است. اما ممکن است برخی از کاربران واقعاً نیاز به وردپرس نداشته باشند و راه حل های دیگر برای آنها مناسب تر باشد.
به کمک چک لیست زیر در می یابید که وردپرس برای شما مناسب نیست:
- شما به دنبال یک وبلاگ هستید و هیچ برنامهای برای کسب درآمد با استفاده از خدمات شخص ثالث ندارید.
- شما مشکلی با ویژگی های محدود، کد نویسی، تهیه نسخه پشتیبان یا نگرانی در مورد به روز رسانی ندارید.
- شما به دنبال ایجاد یک وب سایت کوچک تجاری هستید و نگران رشد آنلاین و استفاده از آن برای درآمدزایی بیشتر نیستید.
اگر با هر یک از جملات بالا موافقید بنابراین نیازی به استفاده از وردپرس ندارید و بهتر است از یک پلتفرم دیگر استفاده کنید.
مشکلات سفارش طراحی سایت با وردپرس
شما می توانید سایت خود را با آموزش طراحی سایت با وردپرس طراحی کنید. اما ممکن است بخواهید از خدمات شرکت های دیگر نیز استفاده کنید. در این زمینه انتخاب طراح حرفه ای وب سایت اهمیت دارد. در این خصوص شرکت ها و افراد زیادی وجود دارند که مدعی ارائه امکانات فراوان با قیمت های ارزان هستند. به تبع انتخاب این گزینه ها بسیار دشوار است، زیرا ممکن است این انتخاب آینده کسب و کار شما را تحت تأثیر قرار دهد و به آن ضربه وارد کند. بنابراین باید به دنبال یک طراح حرفهای باشید. در این میان انتخاب فرد درست کار آسانی نیست و نیاز به مشاوره و تصمیم هوشمندانه دارد.
مورد بعدی مربوط به انتخاب امکانات است. هنگامی که تصمیم گرفتید سایت خود را با وردپرس طراحی کنید با حجم زیادی از پلاگین ها و افزونه ها مواجه می شوید و نمی دانید کدام یک را انتخاب کنید. لزوماً شما به تمامی این پلاگین ها و افزونه ها نیاز ندارید، بلکه بسته به نوع سایتی که قصد راه اندازی آن را دارید پلاگین و افزونه های متفاوتی نیاز دارید.
توجه داشته باشید اگر پلاگین جدیدی به سایت اضافه کنید بر روی سئوی سایت نیز فشار وارد می آورید. برای شروع بهتر است افزونه هایی که در حال حاضر احتیاج ندارید را کنار بگذارید. اگر تنوع محصولاتتان زیاد است، به افزونه های های متنوع تری نیاز دارید، اما اگر تعداد کالا محدود است لازم نیست طراحی وب سایت خود را پیچیده کنید. برای آگاهی از امر همیشه لازم است با یک متخصص سایت مشورت کنید تا بهترین راه حل را در اختیار شما قرار دهد.
نتیجه گیری
به طور جامع معایب و مزایای طراحی سایت با وردپرس را توضیح دهیم. اکنون می توانید دریابید که چرا با وجود برخی از مشکلات وردپرس هنوز هم از آن به عنوان بهترین CMS جهان می شود. علت آن این است که مزایای طراحی سایت با وردپرس به مراتب بیشتر از معایب آن است. از این رو است که همیشه وردپرس در طراحی سایت پیشنهاد می شود. از طرف دیگر با وجود مشکلاتی که وردپرس دارد برای هر کدام از آنها راه حل هایی وجود دارد.معایب و مزایای طراحی سایت با وردپرس
آیا شما هم می خواهید به جمع 80 میلیون نفری که به سایت وردپرس اعتماد کنید بپیوندید؟