مشاور کسب و کار
چه در حال احداث یک کسب و کار باشید و چه مدیر عامل یک شرکت یا استارتاپ، چه کهنه کار و کارکشته محسوب شوید و چه در پلههای ابتدایی ترقی قرار داشته باشید، مشکلات کسب و کار ناگریز هستند و برای شما پیش خواهند آمد. این مشکل ممکن است عدم تطابق هزینهها و سود باشد. ممکن است یک مشکل قانونی و حقوقی باشد یا مشکلی که به هر نحوی با کارکنان خود دارید. در هر صورت، در هر سطحی از تاسیس یا مدیریت یک مجموعه باشید شما به یک مشاور کسب و کار نیاز خواهید داشت. این روزها نام این افراد را خصوصا در شبکههای اجتماعی فراوان میبینیم، اما آیا میدانیم واقعا مشاوره کسب و کار چیست؟ یا یک مشاور چه کسی است و چه مسئولیتهایی بر عهده دارد؟ اگر شما هم کنجکاو هستید تا با این موضوع هرچه بیشتر و دقیق تر آشنا شوید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مشاور کسب و کار کیست؟
مشاور فردی متخصص در زمینه کاری مد نظر شماست که پس از آشنایی با سیستم سازمانی شرکت شما و ملاقات با مدیران در ردههای مختلف، مشکلات را از زبان این افراد شنیده و سپس با توجه به علم و تجربه خود تحلیلی عملی ارائه داده و کمک میکند تا مشکل و بحران در زمان بهینهای حل شود. اینکه شما به چه فردی نیاز دارید تا به کمکتان بشتابد، بستگی به چالشی دارد که در حال، حل کردن آن هستید. اگر مطمئن نیستید که چه کسی برای کمک به شما مناسب است، کافی است نگاهی به تحصیلات و رزومه این افراد داشته باشید تا بتوانید بهترین انتخاب را انجام دهید.
این افراد با شناختی که بر روی بازار هدف شما دارند و تجربه شخصی که در طول سابقه کاری خود یافتهاند، میتوانند موانع بالقوه سر راه شما را شناسایی کرده و برای عبور از این مشکلات، روشهایی را پیشنهاد دهند. با توجه به اینکه امروزه اینترنت سبب شده نرخ رشد کسب و کارها به طرز غیر قابل باوری افزایش داشته باشد، بنابراین تسلط بر تمامی زمینهها برای شما به عنوان صاحب یک کسب و کار عملا غیر ممکن است، در چنین شرایطی استفاده از دانش و تجربه یک مشاور کسب و کار، ناگریز خواهد بود. در غیر اینصورت ممکن است صدمات غیر قابل جبرانی به بیزینس شما وارد شود که نه تنها سودآوری را مختل کند، بلکه منجر به شکستهای عظیم شود.

-
مشاوره کسب و کار چیست؟
تا اینجا متوجه اهمیت بهره بردن از راهنماییهای یک مشاور کسب و کار شدیم، اما ممکن است هنوز این سوال در ذهن شما پررنگ باشد که: اساسا مشاوره کسب و کار چیست؟ در این بخش با طرح چند مثال حقیقی و عملی این موضوع را برای شما روشن میکنیم.
- شما ممکن است تمامی پلنهایی که مدنظر داشتید را اجرا کرده باشید، اما به نتیجه دلخواه نرسیده باشید. به طور مثال به سودآوری که انتظارش را داشتید ، نرسیدید یا هنوز ناشناخته ماندهاید. در چنین شرایطی یک مشاور کسب و کار که در زمینه تبلیغات خبره باشد، با معرفی پلتفرمهای تبلیغاتی پر مخاطب و تعیین بهترین زمان برای انجام تبلیغات به کمک شما خواهد آمد. این امر خصوصا در مورد شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و لینکدین از اهمیت بالایی برخوردار است. پیجهایی که صدها هزار نفر دنبال کننده دارند، بدون شک یک پلن تبلیغاتی مناسب داشتهاند و برای رسیدن به این هدف از کمک یک مشاور کسب و کار بهره بردهاند.
- ممکن است فضای کاری و دفتر شما، اتمسفر سرزنده و شادابی خود را از دست داده باشد، این امر در زمانی طولانی سبب دلسردی کارمندان و کاهش عملکرد آنها میشود، حتی ممکن است گاهی به ترک کار و از دست دادن نیروهای خوب شود. در چنین شرایطی یک مشاور کسب و کار که در زمینه منابع انسانی تخصص دارد، میتواند یک تقویم مناسبتی برای شما تهیه کند که بر اساس آن، با برگزاری مراسمهایی اداری در تاریخهای خاص، حس همدلی و تعهد به محیط کاری را دوباره زنده کنید و باعث افزایش انرژی افراد مشغول به کار شوید. در هرصورت حتما میدانید که بالاترین سرمایه یک کسب و کار، افراد دخیل در آن هستند.

- همچنین ممکن است که شما به تازگی به فکر کارآفرینی و تاسیس کسب و کار خود افتاده باشید و درست ندانید که به چه میزان سرمایه، چه تعداد پرسنل و چه هنجارها و ارزشهای سازمانی نیاز خواهید داشت. در چنین شرایطی شما به یک فرد که نقشه راه را نشان دهد، نیاز خواهید داشت. همچنین یک مشاور کسب و کار که در حوزه تاسیس کسب و کار تخصص دارد، میتواند ایدهها و خلاقیتهایی که شما برای ادامه دادن به آنها نیاز خواهید داشت را به شما خواهد گفت.
مشاوره کسب و کار
شروع یک کسب و کار شخصی همان قدر که جذاب می باشد، سختی های خودش را نیز دارد. ولی مسئله مهم این است که در این راه موفق شوید. پیشنهاد ما این است که برای موفقیت، از مشاوره کسب و کار بهره بگیرید. بهتر است قبل از سرمایه گذاری، ابتدا خودتان را ارزیابی کنید که آیا انگیزه لازم برای شروع کار را دارید یا نه. هر فرد برای شروع کسب و کار، زمان و منابع زیادی را سرمایه گذاری می کند. در حوزه کسب و کار، باید بررسی کنید که به چه مجوز هایی نیاز دارید. بعد ایده های خود را با یک مشاور حرفه ای در میان بگذارید. مشاوران کسب و کار، برنامه ای را که ارائه می دهند، در بلند مدت می تواند در افزایش سود دهی کمک شایانی کند. پیدا کردن یک مشاور کسب و کار مناسب شاید کار سختی برای صاحبان کار باشد زیرا یک مشاور خوب باید شور و اشتیاق داشته باشد و یک محرک خوب برای مزیت ها به شمار آید. هنگامی که می خواهید یک مشاور استخدام کنید، باید اطمینان داشته باشید که برای مشاوره کسب و کار، مراجع قابل اعتمادی دارد و مهارت های با ارزشی جهت کسب و کار مربوطه ارائه می دهد. چون مجموعه ای از مهارت ها و تکنیک ها، مشخصه یک مشاور خوب می باشد. سعی کنید نمونه هایی از موفقیت های گذشته آنها را حتما بررسی کنید.
یک گام مهم جهت مشاوره کسب و کار، کشف مرحله می باشد. زیرا هدف، آشنایی و آگاهی بیشتر کسب و کار مشتری است. معمولا مشاوره کسب.و کار در حوزه تجاری، به این صورت است که با ارائه مشاوره مدیریتی به سازمان ها و شرکت ها، در عملکرد بهتر و رسیدن به اهدافشان کمک زیادی میکند. برای اینکه بتوانید در کسب و کارتان موفق شوید، باید هدفتان از راهی که انتخاب کرده اید، کاملاً مشخص باشد و باید بتوانید در مدت زمان کوتاه، پیشرفت خوبی داشته باشید. ممکن است شما بدون مشاوره.کسب و کار، مراحل کار خود را بتوانید انجام دهید ولی هم هزینه بالایی دارد و هم تا حدودی موجب خطا و اشتباه می شوید. در واقع کسب و کار، نوعی مشغله در یک فعالیت می باشد که یک کالا تولید یا خریداری می گردد و هدف از آن کسب درآمد و رسیدن به سود دهی مناسب می باشد.
در این راستا، مشاوره کسب و کار به شما کمک می کند که کارها با نظم و دقت بیشتر پیش بروند تا در زمینه فعالیت شغلی خود به موفقیت برسید. یکی از با اهمیت ترین مورد در کسب و کار در کل دنیا، مشاوره کسب و کار می باشد. در بیشتر شرکت ها و سازمان ها، جهت مدیریت بهتر کارها از مشاوران متخصص بهره می گیرند. مشاور کسب و کار، کار شما را به صورت حرفه ای بررسی می کند و برای افرادی که می خواهند کار آفرینی ایجاد کنند، بهترین گزینه می باشد. هدف اصلی مشاوره کسب و کار این است که افراد در کنار یکدیگر بتوانند در شغلشان به رشد و پیشرفت خوبی دست پیدا کنند و با ارائه یک سری خدمات مطلوب، آنها را در رسیدن به هدف و راه اندازی کسب و کار کمک کنند تا به نتایج خوبی در آینده برسند.
اهداف مهم جهت شروع کسب و کار
- ارزیابی خود
- پرورش ایده ها و آزمایش آن ها
- نوشتن یک طرح کلی کسب و کار
- ثبت یک نام یا یک برند تجاری
- شناسایی بازار خود
- تعیین هزینه ها و بودجه ریزی
- پیدا کردن سرمایه گذار مناسب
- مشخص کردن محل مناسب جهت کسب و کار
- مشورت با مشاور کسب و کار برای شروع یک کسب و کار

همه این موارد را باید به طور دقیق مدنظر خود قرار دهید و بدانید که در چه زمینه ای می خواهید فعالیت کنید. شما به مشاوره کسب و کار نیاز دارید تا تسلط خوبی در زمینه شغلی که انتخاب می کنید، داشته باشید. بعضی افراد معتقدند که بدون مشاوره وارد کار میشویم و کار را شروع می کنیم و به مرور زمان یاد می گیریم. ولی این اشتباه است. زیرا اول باید کار توسط یک مشاور کسب و کار خوب مورد بررسی قرار گیرد و با اطلاعاتی که در اختیارتان میگذارد بتوانید کار را کاملا بشناسید. مهارت و تکنیک و نگاه رو به جلو و نوآوری از خصوصیات یک مشاور با تجربه و تخصصی می باشد. بر این اساس مشاوره کسب.و کار می تواند باعث شود که مدیران شرکت ها به صورت کارآمد، نیاز های مشتری را بشناسند و روش های بهینه سازی کسب و کار را به شرکت ها معرفی کنند. کلیه مشاغل و صاحبان کار باید بدانند که مشاوره.کسب و کار در بهبود عملکرد کسب و کار و به وجود آوردن تغییرات لازم جهت رسیدن به موفقیت به آنها کمک می کند. این مشاوران سبب می شوند که شما از چالش های مختلف عبور کنید تا بتوانید درآمد خود را افزایش دهید و سود خوبی را کسب کنید. همچنین اطمینان از این مورد که مشاوران مورد انتخاب شما، موفقیت را در شرکت های قبلی داشته اند، بسیار مهم است. همیشه مشاوران کسب و کار، راهکارهایی را به شما نشان می دهند که بتوانید در شروع یک شغل یا حرفه موفق باشید. شاید کار شما به صورت اینترنتی باشد و یا اینکه یک کار کوچک خانگی داشته باشید. در هر صورت فرقی نمی کند. آنچه که بیشتر مورد نیاز شما می باشد، آشنایی با نکاتی است که برای موفقیت در کارتان ضروری است. مشاور کسب و کار، اطلاعات و راهنمایی را برای بهبود مهارت ها فراهم می کند و به تجزیه و تحلیل مشاغل می پردازد و با ارائه راه حل مناسب در جهت رسیدن به اهداف شما بسیار اثربخش است. این مشاوران هرگز نا امید نمی شوند و همیشه راه حل خوبی را پیشنهاد می دهند.
صاحبان مشاغل باید به دلایل مختلف مشاوره کسب و کار داشته باشند زیرا مشاوران خدمات گسترده ای را ارائه می دهند. از جمله این خدمات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ارائه تخصص در یک بازار
- شناسایی مشکلات موجود
- تکمیل کارکنان
- شروع یک تغییر مثبت جهت رسیدن به هدف
- تامین عینیت لازم
- آموزش کارکنان برای موفقیت بیشتر
- احیای سازمان یا شرکت
- به وجود آوردن یک تجارت جدید و کار آمد
مشاوران تجاری در این زمینه بسیار حرفه ای می باشند و دارای تخصص خاصی نیز هستند و می توانند از بهترین روش ها و تکنیک ها در حل مشکلات استفاده کنند. مشاوران کسب و کار، با دانش و مهارت خودشان، یک درک عمیقی را از شرکت ایجاد می کنند و وارد مرحله ارزیابی آن می شوند. یعنی نقاط قوت و ضعف را شناسایی می کنند و فرصت های رشد و افزایش سود را مورد بررسی قرار می دهند. همچنین راه حل منطقی را برای مشکلات ارائه می دهند. شاید یک سازمان دارای یک بخش فروش خیلی قوی باشد ولی بخش بازاریابی آن ضعیف باشد. بنابراین این فرصتی برای شرکت می باشد تا منابع مورد نیاز بازاریابی خود را افزایش دهد و از کارکنان فروش به نحو احسن استفاده نماید. در اینجا حفظ ارتباط شفاف برای مشاور و کارکنان بسیار مهم است. استخدام یک مشاور مناسب، کار سختی می باشد. باید بدانیم که مشاوره کسب و کار همیشه ارزش سرمایه گذاری را دارد. یکی از دلایل کار کردن صاحبان کار با مشاوران کسب و کار، این است که یک دیدگاه بیرونی داشته باشند. در بعضی مواقع مدیران شرکت ها یا سازمان ها مشکلات موجود را نمی بینند یا ممکن است بهانه هایی برای آن مسائل ایجاد کنند. در این مواقع، یک مشاور کسب و کار به عنوان یک شخص ثالث عمل می کند که دیدگاه بیرونی را هم در مورد اشتباهات و هم آنچه که باعث پیشرفت می شود به شرکت معرفی کند.
توصیه هایی جهت ایجاد کسب و کار
- داشتن انگیزه و توانایی لازم برای شروع یک کار و ارزیابی آن
- بررسی و آزمایش ایده مورد نظر
- انتخاب سرمایهگذار مناسب
- استفاده از بیمه جهت حفظ سرمایه
- ارائه خدمات به مشتریان و رضایت آنها
- شناسایی رقبا برای رسیدن به موفقیت و داشتن صبر و شجاعت در زمینه کاری
- استخدام کارمندان مناسب جهت رشد و افزایش فروش
- مشاوره کسب و کار توسط افراد متخصص و با تجربه
- مکان کسب و کار متناسب با شغل و حرفه مورد نظر
همان طور که می دانید یک شخص به تنهایی نمی تواند در کسب و کار جدید خود از پس همه مشکلات و مسائل مربوط به آن برآید و مسلما تخصص و مهارت لازم را در این زمینه ندارد. پس نیاز است از مشاوره کسب و کار برای مدیریت صحیح اهداف خود بهره مند شود. یک سازمان که بخش های مختلفی دارد، قطعاً برای هر بخش باید فرد مناسبی را استخدام نماید تا باعث رشد و پیشرفت سازمان شود. بنابراین در این مورد یک مشاوره خوب میتواند راهنمایی های لازم را در استخدام نیرو به سازمان ارائه نماید. همچنین امکان دارد شما در کسب و کار خود با مشکل مواجه شوید که راه حل آن را به خوبی ندانید و شرایط برای شما نگرانکننده باشد. در این صورت یک مشاور حرفه ای می تواند مشاوره لازم را به شما بدهد تا در کوتاه ترین زمان ممکن مشکل شما برطرف گردد.
مزایای مشاوره کسب و کار
مشاوره کسب و کار برای تمامی کسب و کارها از بخش های مختلفی تشکیل شده است و صاحبان مشاغل به این فکر هستند که به کسب و کار خود در تمامی بخش ها رونق دهند. بخش هایی از جمله رهبری، مدیریت بازاریابی، مدیریت مالی، مدیریت حقوقی، مدیریت پروژه، مدیریت استراتژیک و مدیریت اجرایی که یک مدیر برای رشد و پیشرفت کار باید دانش مورد نظر را داشته باشد تا بهترین نتیجه را در کسب و کار دریافت کند. اینجاست که نقش یک مشاور بیشتر احساس می شود که با کمک گرفتن از مدیران بخش های مختلف بتوانند به اهدافشان برسند. مشاوره.کسب و کار همیشه به دنبال طراحی و به وجود آوردن یک قالب و چارچوبی است تا افراد بتوانند مهارت ها و توانایی های خود را بهتر بشناسند و شغل ایده آل خود را انتخاب کنند و کارآفرینی نیز به وجود آورند. راه اندازی یک کسب و کار جدید یکی از چالش های بزرگی است که در زندگی هر فرد ممکن است ایجاد شود. همیشه رویای داشتن یک شغل موفق و درآمدزا بسیار هیجان انگیز می باشد ولی به تنهایی تضمینی برای موفقیت وجود ندارد زیرا ممکن است یک اشتباه کوچک در شروع کسب و کار، سرمایه شما را به کلی از بین ببرد. لذا مشاوره کسب و کار بسیار لازم می باشد که افراد بتوانند اطلاعات مورد نیاز و یک کمک حرفهای را با توجه به دانشی که مشاوران دارند، از آنها دریافت کنند که می تواند بسیار کارساز باشد.در یک جمع بندی کلی باید بگوییم که مشاوره کسب و کار برای مدیران، کارمندان و کسانی است که با جدیت به دنبال افزایش درآمد و کسب سود هستند و می خواهند دانش خود را به روز کنند و از آن بهره بگیرند. جلسات مشاوره.کسب و کار بر اساس شغل شما تدوین می گردد که باعث می شود سریع ترین و بهترین روش های ارتقای شغلی خود را بشناسید و آن را اجرا کنید. در پایان جلسات مشاوره کسب و کار، شما می توانید کسب و کار خود را به صورت رسمی شروع کنید و در گسترش هر چه بیشتر آن بکوشید و همچنین مشتریان خود را خیلی زود شناسایی کنید تا بتوانید محصول خود را بهتر معرفی کنید و فروش آن را نهایی نمایید که به آسانی به رشد و موفقیت و هدفی که دارید برسید.
سخن آخر
اگر در پروسه تاسیس، فرآیند پیچیده استخدام و جذب، بالا بردن انگیزه کارکنان و تبصرههای قانونی ساخت و ثبت برند دچار مشکل شدهاید، یا نتوانستهاید از طریق تبلیغات نتیجه مورد نظر و ایده آل خود را دریافت کنید، پیشنهاد ما به شما کمک گرفتن از یک مشاور کسب و کار است. البته در نظر داشته باشید که هر مشاوری در زمینه و حوزه مشخصی، تخصص کامل را دارد و بهتر است با دانستن این تخصص شروع به همکاری با این افراد کنید. ممکن است در ابتدا هزینهای که این افراد برای دادن مشاوره به شما، دریافت میکنند به نظرتان زیاد برسد. اما این هزینه، سبب افزایش سودآوری شما در آینده و بالا رفتن عملکرد کارکنان میشود که قطعا ارزش هر گونه هزینهای را دارد. یک مشاور کسب و کار مناسب اولویت های شما را مشخص کرده و استراتژی های لازم را برای شما تبیین میکند، این امر سبب میشود تصویر آینده برای شما مشخص شود و چشم انداز کاملی برای میان مدت و بلند مدت داشته باشید. گاها به مشاور کسب و کار، به اصطلاح بیزینس کوچ نیز گفته میشود.
پس برای حفظ سرمایه های مادی و معنوی و حل تمامی چالشها، فارغ از اینکه در چه سطحی از مدیریت و تجربه قرار دارید، کمک گرفتن از راهنماییها و نظرات یک بیزینس کوچ مشکل گشا خواهد بود.