بهترین مشاور بازاریابی کیست؟
هدف تمامی کسب و کارها افزایش فروش است بنابراین در این راستا لازم است تمام اقدامات موثر را انجام دهند. جذب مشتری و کسب رضایت آنها اصلی ترین شیوه افزایش فروش است. امروزه تمامی کسب و کارها به این باور رسیده اند که برای دوام آوردن در میدان پر رقابت فروش، باید از دیدگاه های سنتی فروش دست بردارند و از تجربیات مشاوران این حوزه بهره ببرند. کمک گرفتن از یک مشاور بازاریابی می تواند افزایش فروش را برای تمامی شرکت ها به ارمغان بیاورد. بهترین مشاور بازاریابی کسی است که می تواند با ارائه استراتژی های سازنده میزان فروش خدمات و یا محصولات یک شرکت را افزایش دهد.

وظیفه مشاور بازاریابی جذب مشتری و حفظ آن است. بهترین مشاور بازاریابی عملکرد یک شرکت را مورد بررسی قرار می دهد و با توجه به اهداف تعریف شده، استراتژی های مناسبی را تعیین و به کار می گیرد. در واقع می توان گفت وظیفه یک مشاور بازاریابی، انجام بازاریابی اصولی و هدفمند است. بازاریابی همان آگاهی رسانی به مشتری و متقاعد کردن او برای خرید است. همچنین بازاریاب موظف است نیازهای مشتری را به خوبی شناسایی کند و مطابق با نیازهای تعریف شده به گونه ای محصول را به فروش برساند که مشتری به یک مشتری وفادار تبدیل شود.
بهترین مشاور بازاریابی چه ویژگی هایی دارد
بازاریاب رابط میان مشتری و شرکت است به همین دلیل می توان وظیفه ی آن را بسیار تخصصی و حساس دانست. با توجه به اهمیت بازاریابی کسی که به عنوان مشاور بازاریابی فعالیت خود را آغاز می کند باید از بهترین ها باشد. بهترین مشاور بازاریابی دارای ویژگی هایی به شرح زیر است:

- بهترین مشاور بازاریابی باید اهل تحلیل و آنالیز باشد. بسیاری از شرکت ها در فروش خود دچار مشکل هستند و حتی علت آن را نمی دانند. مشاور بازاریاب موظف است عملکرد یک شرکت را از پایه ترین موارد تا تخصصی ترین آن، مورد بررسی و آنالیز قرار دهد. همچنین باید نیاز مشتری را شناسایی کند تا بفهمد علت عدم تکرار خرید چه بوده است.
- با توجه به تنوع بازار و تغییر مداوم نیازهای مشتری، یک مشاور بازاریابی باید مبتکر و خلاق باشد. او باید با توجه به شرایط بازار، نوع نیاز مشتری و شرایط شرکت یک استراتژی هدفمند و پر بار را تعریف کند. این امر با توجه به زمان متغیر است. به همین دلیل اگر مشاور بازاریاب اهل خلاقیت و ابتکار نباشد نمی تواند با تغییر شرایط ایده نو و جدیدی خلق کند.
- بهترین مشاور بازاریابی کسی است که تخصص و دانش این کار را داشته باشد. بسیاری از افراد صرفا به واسطه روابط اجتماعی قوی که دارند معتقدند در حوزه بازاریابی موفق می شوند، اما اینگونه نیست. داشتن دانش و تخصص کافی لازمه موفقیت در این مسیر است.
- یک مشاور بازاریابی، در تعریف هدف توانمند است. در مسیر بازاریابی حرفه ای لازم است که اهداف کوچک و بزرگ به خوبی تعیین شوند. همچنین اهداف می توانند بلند مدت یا کوتاه مدت باشند. پس بهترین مشاور بازاریابی می داند در هر مرحله قرار است چه کاری انجام دهد زیرا به آن اندیشیده و هدف برای آن تعریف کرده است.
- زمانی یک فروش را می توان دائمی و همیشگی دانست که برند سازی به خوبی صورت گیرد. در واقع نام یک برند اعتبار و حیثیت شرکتی است که در پشت این نام در حال خدمت است. با توجه به این نکته مشاور بازاریابی باید برای خوش نامی برند و یا برند سازی تلاش کند به گونه ای که لوگو و نام آن برند برای همیشه در ذهن مردم ماندگار شود.
- بهترین مشاور بازاریابی برای روزهای سخت و بحرانی همیشه آمادگی دارد و سرشار از ایده است. باید پذیرفت که بازار نوسانات بسیار زیادی دارد به همین دلیل ممکن است با یک پیشامد جزئی، تمام محاسبات یک شرکت برای افزایش فروش به هم بریزد. مشاور بازاریابی باید هنر افزایش فروش در هر شرایطی را داشته باشد.
- از نظر شخصیتی یک مشاور بازاریابی باید صبور، آگاه به علوم روانشناسی، نکته سنج، گزیده گو و .. باشد. مشاور بازاریابی به طور مستمر با مردم در تعاملات اجتماعی است و در این مسیر ناخودآگاه با بالا و پایین هایی مواجه می شود که لازمه ی آن صبوری و گذشت است. همچنین مشتریان خود را صاحب حقوقی می دانند که رعایت آن در حوزه وظایف مشاور بازاریابی است. او باید به خواسته مشتری احترام بگذارد حتی اگر این خواسته ها غیر منطقی باشد.
- بهترین مشاور بازاریابی یک مدیر و رهبر قدرتمند است. مشاور بازاریابی در واقع رابط میان بازاریابان، مشتریان و صاحبان شرکت است. او موظف است رضایت همه را جلب کند به همین دلیل لازم است از عهده رهبری این گروه به خوبی بر بیاید.
- ارزیابی عملکرد رقبا و شناسایی نقاط قوت و ضعف آنها از وظایف دیگر مشاور بازاریابی است. بهترین مشاور بازاریابی با تکنولوژی روز دنیا آشنایی دارد و مطابق با دانش جهانی دانش خود را به روز رسانی می کند.
- یک مشاور بازاریابی زمانی می تواند به موفقیت دست یابد که خود بهترین منتقد خود باشد. لازم است میزان فروش به صورت هفتگی، ماهانه و سالیانه بررسی شود. اگر در مسیر فروش کاهشی رخ داده باشد حتما باید علت آن برای جلوگیری از تکرار ارزیابی شود.

سخن پایانی
شاید بسیاری از شرکت ها از نام برند خود و میزان فروش بالا اطمینان داشته باشند به همین دلیل خود را بی نیاز از خدمات بهترین مشاور بازاریابی بدانند. اما با توجه به گسترش فضای دیجیتال و افزایش فروش های اینترنتی، بازار رقابت بیش از پیش گسترش یافته است و نمی توان بدون آینده نگری به عاقبت یک کسب و کار امیدوار بود. همچنین نمی توان از بی ثباتی بازار چشم پوشی کرد عاملی که می تواند به راحتی هر کسب و کاری را به زمین بزند. پس لازم است هر برند و یا شرکتی برای جا نماندن از سایر رقبا، اقدام به استخدام یک مشاور بازاریابی توانمند کند زیرا باید پذیرفت موفقیت های امروز ممکن است در فردا هرگز تکرار نشوند.