مشاوره بیزینس پلن یا طرح کسب و کار
برای نوشتن بیزینس پلن یا طرح کسب و کار دلایل زیادی وجود دارد. به بیانی ساده می توان گفت یک بیزینس پلن موارد مهمی مانند اهداف کسب و کار، استراتژی هایی که در کسب و کار مورد استفاده قرار خواهند گرفت، مشکلات بالقوه ای که ممکن است کسب و کار با آنها روبرو شود، راه حل های مناسب برای رفع این مشکلات، ساختار سازمانی کسب و کار و همچنین میزان سرمایه ی مورد نیاز برای شروع و استمرار بخشیدن به کسب و کار می باشد. هر کسب و کاری برای شروع فعالیت نیازمند تامین منابع مالی است. از طرفی نیز سرمایه گذاران پول خود را برای آن دسته از کارآفرینانی سرمایه گذاری می کنند که با یک برنامه ی منطقی و اصولی بتوانند آنها را قانع کنند که طرحشان سودآور است. بیان این برنامه ی منطقی و ایده ی کارآفرینی در قالبی که قابل فهم و منطبق بر منطق و نظم اصولی باشد، طرح کسب و کار یا در اصطلاح بیزنس پلن نام دارد. طرح کسب و کار باید توسط تیمی حرفه ای نوشته شود و این تیم حرفه ای باید در یک تعامل اصولی با فرد یا تیم کارآفرین سندی کتبی آماده کند تا برای قانع کردن سرمایه گذار از آن استفاده شود. به این ترتیب سرمایه گذار از ابتدا تا انتهای پروژه را از نظر می گذراند و از سودآور بودن این سرمایه گذاری اطمینانی نسبی پیدا می کند. کارآفرینی همواره کاری پر ریسک است. مشاوره بیزینس پلن با تشریح ابهامات و ریسک ها به کارآفرین کمک می کند تا بتواند با ارائه ی ایده ی خود در قالب طرح کسب و کار به سرمایه گذار کمک کند تا برای به جریان انداختن سرمایه ی خود در کسب و کار او تصمیمی معقول بگیرد. پس اگر منابع مالی و مجوزهای لازم برای شروع کسب و کار خود را می خواهید، باید یک طرح کسب و کار حرفه ای داشته باشید و برای این کار باید از مشاوره بیزینس پلن یا طرح کسب و کار برخوردار شوید. زیرا نوشتن یک طرح کسب و کار مهارت بالایی می خواهد. گاهی حتی رعایت اصول نگارشی در نوشتن بیزینس پلن باعث می شود که بر روی تصمیمات سرمایه گذاران اثر بگذارد. پس نباید ریسک کرد و بدون تجربه پیش رفت بلکه باید از تجربه ی مشاوران استفاده کرد.
چرا باید طرح کسب و کار بنویسیم؟
داشتن طرح کسب و کار مزایایی دارد که می خواهیم در اینجا با آن آشنا شویم. مزایای بیزینس پلن یا همان طرح کسب و کار از یک طرف متوجه کارآفرینی است که می خواهد کسب و کاری راه اندازی کند، تا او را از ابتدا تا گسترش و پیشرفت کامل کسب و کار راهنمایی نماید. از طرف دیگر چنین طرحی کمک می کند تا کارآفرینی که در حال حاضر صاحب کسب و کار خود است، ابزاری برای پیش بینی و مدیریت بهتر کسب و کار خود داشته باشد. طرح کسب و کار از بخش های کاربردی همچون مباحث فنی (زیرساخت ها، منابع انسانی و تولیدی)، بازاریابی و مالی تشکیل شده است. به عبارت دیگر و با یک بیان ساده می توان این چنین بیان نمود که یک طرح کسب و کار یا بیزینس پلن همچون راهنمایی جامع برای یک تجارت است. در نتیجه بیزینس پلن عبارت است از گزارشی که توجیه پذیری یک طرح را از جنبه های بازار، فنی و مالی مورد بررسی و مطالعه قرار می دهد و شامل گزارشی توصیفی و جامع در مورد کسب و کار جدید یا کسب و کاری است که پیش از این وجود و فعالیت داشته است. این طرح می تواند به توجیه پذیری تولید محصول یا ارائه ی یک خدمت از جنبه های مختلف از جمله نیاز بازار، مسائل مالی، اقتصادی و اجتماعی پرداخته و برای اجرای یک پروژه ی کسب و کار، عملی بودن طرح و سودآوری و در کل منطقی بودن سرمایه گذاری بر روی آن را اثبات نماید. مشاوره بیزینس پلن نیاز اولیه ی یک کارآفرین برای شروع یک کسب و کار جدید است زیرا ارزیابی ها و مطالعات انجام شده به کمک مشاوره پیش از شروع یک فعالیت باعث می شود تا ریسک راه اندازی یک پروژه کمتر شود و تصمیم گیری بهتری برای سرمایه گذاری گرفته شود. بیزینس پلن برای بررسی، تجزیه و تحلیل ایده ی کسب و کار و با درنظر گرفتن تمام نقاط قوت و ضعف و فرصت ها و تهدیدهای ناشی از عوامل درون و برون سازمانی و موانع دست یابی به هدف نوشته میشود. این طرح ابزاری برای پیش بینی و مدیریت بهتر تمام امور پیش رو است و دلایل سرمایه گذاری را بیان می کند.
مشاوره بیزینس پلن برای داشتن طرح تجاری موفق
بیزینس پلن از سه بخش تشکیل شده است؛ مطالعات بازار، که ابعاد مختلف بازار محصول مورد نظر از قبیل عرضه، تقاضا، کمبود، بازار هدف و سایر موارد را بررسی می کند. توجیه پذیری فنی، که ابعاد فنی از جمله فناوری، ظرفیت، محل اجرا، ابزارها و تجهیزات مورد نیاز برای تولید و ساختار اجرایی طرح کسب و کار را مورد بررسی قرارمی دهد. و تجزیه و تحلیل مالی، که شاخص های مالی و سودآوری ایده را تحلیل می کند تا بتوان در مورد اجرا و انجام یا عدم انجام ایده تصمیم گیری نمود. مشاوره بیزینس پلن کمک می کند تا در نگارش آن در مورد عواملی همچون خلاصه ی طرح، مشخصات سرمایه گذاری طرح، معرفی محصول یا خدمت، فرآیند انجام پروژه، هزینه ها و نرخ بازگشت سرمایه اطلاعات خوبی به دست بیاوریم. یک طرح تجاری موفق کمک می کند تا در مسیری قرار بگیریم که کسب و کارمان به موفقیت دست یافته و به اهداف خود با اطمینان بیشتری دست بیابیم. در چنین مشاوره ای به سوالاتی اساسی پاسخ داده می شود. اینکه آیا ﺑﺎزار ﻣﺼﺮف ﻣﻨﺎﺳﺐ برای ارائه ی خدمت یا کالای مورد نظر ما وﺟﻮد دارد؟ اگری بله، حال ﻧﺤﻮه ی ورود ﺑﻪ اﯾﻦ ﺑﺎزار ﭼﮕﻮﻧﻪ باید باشد؟ نرخ بازگشت سرمایه به چه میزان است؟ ویژگی های چنین ﻣﺤﺼﻮلی چگونه باید باشد و دارای ﭼﻪ ﺷﺮاﯾﻄﯽ ﺑﺎﺷﺪ؟ عوامل درون و برون سازمانی تاثیرگذار بر روی ﺑﺎزار ﻣﺼﺮف ﻣﺤﺼﻮل کدامند؟ رﯾﺴﮏ ورود ﺑﻪ این ﺑﺎزار تا چه حد اﺳﺖ؟ یک مشاوره بیزینس پلن حتی به مواردی همچون بررسی وضعیت بازار در سال های آتی و برآورد هزینه های پیش از بهره برداری و هزینه های ثابت و جاری طرح می پردازد. طرح کسب و کار شرح کتبی آینده ی یک کسب و کار است و سندی است که نمایانگر برنامه ریزی برای آنچه باید انجام شود و چگونگی آن می باشد.
طرح کسب و کار چه فوایدی دارد
یک طرح کسب و کار، آینده و سرنوشت اقتصادی کاری را که یک کارآفرین در صدد انجام آن است مشخص می نماید و تاثیر مستقیمی بر زندگی حرفه ای و نحوه ی پیشرفت کسب و کار خواهد گذاشت. با این اوصاف مشاوره بیزینس پلن امری ضروری و کاربردی خواهد بود. در طرح کسب و کار، برنامه ای وجود دارد که نشان می دهد چگونه می خواهیم از مبدا به مقصد برسیم. یکی از مواردی که می توان در آن از بیزینس پلن بهره ببریم هنگام دریافت وام است. طرح کسب و کار یک گزارش کتبی تهیه می کند تا برای دریافت وام یا تخصیص بودجه از آن استفاده کنیم. به این ترتیب این طرح به عنوان نقشه ی راه آینده ی اقتصادی شناخته می شود. بیزینس پلن یک طراحی فوق العاده برای معرفی و شناخت کسب و کار و اهداف کار است. اگر در ابتدای یک کسب و کار، بیزینس پلن طراحی شود، می توان با سرعت بیشتری در جلب نظر سرمایه گذاران به موفقیت رسید. شاید این پرسش پیش بیاید که طرح کسب و کار برای چه کسانی مفید است و در کل چه فوایدی دارد؟ مدیران استارتاپ ها، کارآفرینان، روسای شرکت هایی که به دنبال شراکت در کسب و کارهای نو هستند، صاحبان و مالکان کسب و کار، و در کل هرکسی که بخواهد در کسب و کاری سرمایه گذاری کند و یا آن را گسترش دهد می تواند از یک طرح کسب و کار سود ببرد. بسیاری از شرکت های بزرگ برای رونق کسب و کار خود و استمرار موفقیت هایشان از مشاوره بیزینس پلن برای متقاعد کردن سرمایه گذاران جهت تامین سرمایه ی مورد نیاز خود استفاده می کنند.
دریافت مشاوره بیزینس پلن برای رفع سوالات و ابهامات
نوشتن طرح کسب و کار، کارآفرین را وادار می سازد تا همه ی مسائل را به طور همزمان بررسی کند. تحقیقات بازار، فرضیات بازاریابی، برنامه ی عملیاتی، برنامه ی مالی، ساخت و ساز و زیرساخت های مورد نیاز، خرید ابزار لازم، استفاده از منابع انسانی و منابع مالی وغیره همه و همه در یک طرح جامع و کامل در نظر گرفته می شوند. بررسی تمام این مسائل می تواند درموفقیت یا شکست یک کسب و کار موثر باشند. ممکن است تصور شود که طرح کسب و کار لزوما باید طرحی بزرگ و طولانی باشد؛ اما در واقع اینطور نیست و برخی اوقات طرح های کسب و کار چند صفحه ای و جامع نیز می توانند بسیار مفید واقع شوند. بنابراین اگر شما طرح تجاری یا بیزینس پلن خوبی داشته باشید موفقیت بیشتری در کسب و کار نصیبتان خواهد شد. یک کارآفرین می تواند با استفاده از دریافت مشاوره بیزینس پلن برای رفع سوالات و ابهامات خود کمک بگیرد. با استفاده از یک بیزینس پلن خوب برای راه اندازی کسب و کار خود و جذب سرمایه بهره ببرد و مجوزهای لازم جهت راه اندازی کسب و کار خود را کسب نماید. حتی در مواردی ویژه با ارایه ی یک طرح کسب و کار موفق می توان اقدام به اخذ اقامت در کشورهای دیگر کرد. دریافت مشاوره بیزینس پلن برای تهیه و نوشتن طرح کسب و کار یا بیزینس پلن کمک می کند تا در کار خود قدم به قدم راهنمایی های مفیدی داشته باشید. بررسی ایده ی کسب و کار شما در بیزینس پلن کمک می کند تا ایده که همان هسته ی مرکزی هر نوع فعالیت کارآفرینی است مورد تحلیل علمی قرار بگیرد. به کمک بیزینس پلن به سوالاتی از این دست پاسخ می دهید: چگونه می توانید مطمئن باشید ایده ای که دارید ایده ی خوبی است؟ چگونه متوجه می شوید که آیا این ایده احتمال شکست یا موفقیت بالایی دارد؟ چگونه ایده ی خود را برای سرمایه گذار تشریح می کنید؟ همه ی این سوالات در مشاوره بیزینس پلن پاسخ داده خواهند شد. به این ترتیب پی خواهید برد که ایده های ذهنی شما تا چه اندازه به واقعیت نزدیک است و آیا می توانید ایده های خود را در بازار هدف به طور عملی پیاده سازی کنید یا خیر؟
تعیین بازار هدف در بیزینس پلن
در قسمت تعیین بازار هدف در بیزینس پلن نشان داده می شود که چگونه باید به مشتریان اصلی خود در بازار هدف دسترسی پیدا کنیم. در این قسمت مشخص می شود که مشتریان هدف شما چه کسانی هستند؟ نیاز اصلی این مشتریان هدف شما چیست و محصولات یا خدمات ارائه شده توسط شما چگونه می تواند به رفع این نیازها منجر شود؟ مشتریان هدف شما چه کسانی هستند و چگونه می توان به آنها دست یافت؟ تجزیه و تحلیل رقبا در بیزینس پلن نیز بخش مهمی است. در این بخش به بررسی مشخصات رقبا پرداخته می شود و پس از شناسایی آنها برای مقابله با آنها راه حل هایی ارایه می گردد. در تجزیه و تحلیل رقبا در واقع به تجزیه و تحلیل و شناسایی نقاط قوت و ضعف یک کسب و کار در کنار تجزیه و تحلیل و شناسایی نقاط قوت و ضعف رقبای آن پرداخته می شود. به این ترتیب یک مقایسه انجام می گیرد.و در نهایت استراتژی های مناسبی برای مقابله با رقبا مشخص می گردد. در مشاوره بیزینس پلن برای تعیین مکان اجرای کسب و کار، مکان مناسب جهت اجرای یک کسب و کار تعیین می شود. گاه تغییر مکان می تواند منافع و مضراتی را به دنبال داشته باشد. پس در بیزینس پلن تعیین می شود که برای انتخاب مکان مورد نیاز در بازار هدف باید چه مواردی را مدنظر قرار داده و چه پیش نیازهایی را برای اجرای کسب و کار مورد نظر رعایت نمود. بازاریابی محصولات نیز در بیزینس پلن مورد توجه قرار می گیرد. محصولات یک کسب و کار باید به دقت و با جزئیات کامل بررسی شوند تا مشخص شود که یک کارآفرین چگونه باید کسب و کار و محصولات یا خدمات خود را بازاریابی کند. به این ترتیب کارآفرین پی می برد که چگونه باید بازار جدید خود را تجزیه و تحلیل کنی و چگونه می تواند استراتژی های مناسب جهت معرفی و بازاریابی محصولات خود را انتخاب و اجرا نماید.
طرح كسب و كار تجاری و مشاوره بیزینس پلن
اغلب تصور می شود كه طرح كسب و كار موفق بايد بزرگ و طولانی باشد، ولی در واقع نیازی نیست که طولانی باشد و برخی اوقات طرح های کسب و کار چند صفحه ای و جامع نیز می توانند بسیار مفید باشند. بنابراین اگر مشاور شما طرح تجاری ( مشاوره بیزینس پلن) خوبی بنویسید موفقیت شما در تجارت تضمین خواهد شد. یک کارآفرین می تواند با استفاده از یک مشاور طرح کسب و کار (بیزینس پلن) مناسب برای راه اندازی کسب و کار خود جذب سرمایه کند و مجوزهای لازم جهت راه اندازی کسب و کار خود را کسب نماید.. كمك گرفتن از يك مشاوره طرح کسب و کار در پروژه های بزرگ و کوچك در هرتجارتي واقعا ضروري است زيرا ایده ی کسب و کار احتمالاً چیزی بیش از پول در آوردن صرف است. اگر بدانید که باید چه اطلاعات کلیدی را در هر بخش ازمشاوره طرح کسب و کار قرار دهید و بدانید که چگونه بخش ها در کنار هم قرار گیرند تا یک طرح کلی منسجم، موثر و – مهمتر از همه – قانع کننده را تشکیل دهند، آنگاه یک طرح کامل و کارا خواهید داشت که به تصمیم گیری کمک شایانی میکند.
براي مشاوره طرح كسب و كار موفق بايد موارد زير را مورد بررسي قرار داد :
- نقاط ضعف و قوت رقبا
- بازار هدف کسب و کار شما چقدر برای رقبا اهمیت دارد؟
- موانعی که برای ورود شما به بازار وجود دارد.
- چه فرصتهای مناسبی برای ورود شما به بازار وجود دارد؟
- آیا رقبای فرعی وجود دارند که موفقیت شما را در کسب و کارتان تحت تأثیر قرار دهد؟
- موانعی که برای بازاریابی اینترنتی کسب و کار شما وجود دارد چیست؟
در آخر اين موضوع شايان ذكر است كه :
کسب و کارهایی که از مشاوره طرح کسب و کار بهره مي برند 30 درصد سریعتر از آنها که مشاوره طرح كسب و كار ندارند ندارند رشد می کنند. گام به گام پیش رفتن بر اساس برنامه ریزی و مشاوره طرح كسب و كار قطعا کسب و کار شما را در جایی بهتر از کسب و کاری قرار می دهد که بدون برنامه ولی با سرعت پیش می رود. اما فقط مشاوره طرح کسب و کار موفقیت شما را تضمین نمی کند. بهترین روش برای استخراج ارزش از مشاوره طرح کسب و کار، استفاده از آن به عنوان یک ابزار مدیریتی است که به آن عمل می شود. برای این کار، طرح کسب و کار باید دائما توسط مشاور بازبینی و اصلاح شود تا بازتاب دهنده شرایط امروز و اطلاعات جدیدی باشد که شما هنگام اجرای کسب و کار آنها را جمع آوری کرده اید.هنگامی که شما تجارت می کنید هر روز چیزهای جدیدی یاد می گیرید: مشتریان شما چه چیزی دوست دارند، چه چیزی دوست ندارند، کدام تاکتیک های بازاریابی بهتر است، کدام یک خوب نیست. مشاوره طرح کسب و کارتان باید بازتاب دهنده این فراگیری ها باشد تا راهنمایی برای استراتژی آینده شما قرار گیرد.
بهترین شرکت مشاوره بیزینس پلن 【 شرکت آکام آتا 】| شرکت مارکتینگ ، بازاریابی و فروش (akam-ata.com)