مشاوره استارتاپ
مشاوره استارتاپ به کسب و کارهای کوچک و تازه وارد کمک میکند تا در میان رقبای بزرگ هم شانس موفقیت بیشتری داشته باشند و هم اینکه به کسب و کار خود رونق ببخشند. این نوع مشاورهها میتواند تا حد بسیار زیادی موجب کاهش بودجه و افزایش بهره وری کسب و کارها شود. به دلیل اینکه اکثر کارآفرینان در ابتدای راهاندازی هیچ پیش زمینه یا تخصص کافی در این مورد ندارند.
مشاوره استارتاپ چیست؟
یک مشاور استارتاپ که به مشاور کسب و کارهای نوپا هم معروف است علاوه بر اینکه سعی می کند بهترین راهکارها را برای رشد کسب و کار استارتاپی فراهم کند، به تیم استارتاپی هم کمک می کند تا مشکلات و ایرادات استارتاپ خود را پیدا کرده و از بین تمامی انتخاب هایی که مشاور سرمایه گذاری استارتاپ در اختیار آنها قرار می دهد، بهترین مورد را انتخاب کنند. در حقیقت وظیفه اصلی مشاوره کمک کردن به رشد کسب و کارهای جدید و نوپا است.
چرا کسب و کارهای نوپا به مشاوره استارتاپ نیاز پیدا می کنند؟
قبل از هر چیزی باید عنوان کنیم که هر استارتاپ یا به اصطلاح کسب و کارهای کوچک نمی توانند به موفقیت های بزرگ دست پیدا کنند و چیزی در حدود نیمی از این استارتاپ ها در کمتر از دو سال به صورت کامل از بین می روند و نیمی دیگر با دریافت مشاوره استارتاپ می توانند به ادامه فعالیت خود امیدوارتر باشند.
پس می توان اینگونه گفت که اگر مایل به تبدیل شدن به یک کسب و کار بزرگ هستید بایستی خودتان را برای ملاقات با چالش های بزرگ آماده کنید. همین مورد نشان از اهمیت فردی مانند مشاور استارتاپ را می رساند. به دلیل اینکه این افراد به مانند پدر و مادری دلسوز در مسیر پر فراز و نشیب رقابت را رقبا شما را همراهی کرده و برای رسیدن به موفقیت به شما کمک خواهند کرد.
مشاور استارتاپ برای راه اندازی استارتاپ چه کمکی به شما می کند؟
خیلی از افراد در سراسر دنیا و به خصوص در ایران تصور می کنند یک ایده جدید استارتاپی دارند که می توانند با آن دنیا را تغییر داده و خود را ثروتمند کنند. اما متأسفانه اکثر این ایده ها، خیالی کاملاً باطل است به دلیل اینکه اولاً ایده آنها هرگز نمی تواند باری را از روی دوش مخاطبین خود بردارد و ثانیاً امکان دارد از قبل این ایده اجرایی شده باشد.
اجازه دهید به عنوان یک مرکز معتبر در زمینه مشاوره استارتاپ به شما عنوان کنیم که اصلاً مهم نیست که ایده استارتاپی شما کاملاً درخشان و دست اول باشد. مهم این است که این ایده بتواند نیاز مخاطبین را جستجو کرده و راه حلی برای مشکلات آنها پیدا کند و اگر بتواند به اندازه کافی منحصر به فرد باشد که در میان دیگر ایده های استارتاپی حرفی برای گفتن داشته باشد، قطعاً به شما قول خواهیم داد که با دریافت مشاور استارتاپ به راحتی قادر خواهید بود به رشد و پیشرفت کسب و کار خود امیدوارتر باشید.
-
اما سوالی که در اینجا رخ می دهد این است:
- آیا ارزش این را دارد که از شرکت هایی که در زمینه مشاوره استارتاپ و راه اندازی کسب و کار فعالیت می کنند خدمات دریافت کنیم؟
- آیا این شرکت ها می توانند ارزش هایی را ایجاد کنند که کسب و کار من را به نسبت رقبا متمایزتر کنند؟
- با توجه به جواب هایی که از این سوالات دریافت می کنید متوجه خواهید شد که مشاور سرمایه گذاری استارتاپ در این مسیر به شما کمک خواهد کرد و این کمک بیشتر حول انجام تحقیقات و بررسی رقبای احتمالی است.این وظایف به شرح زیر است:
- مشتری های شما چه اشخاصی هستند؟
- مشتری ها بیشتر دارای چه تیپ شخصیتی هستند؟ (پیر یا جوان، مذکر یا مونث، کودک یا نوجوان، شاغل یا غیرشاغل، مهندس یا دکتر و غیره)
- چطور محصول یا خدمات مورد نظر را به دست مصرف کننده ها برسانیم؟
- رقبای احتمالی شما چه اشخاصی هستند؟
- تا چه اندازه حاضر هستید برای رفع مشکل مشتری های خود هزینه کنید؟
در این مرحله بایستی با هماهنگی مشاور استارتاپ یک پاسخنامه تهیه کرده و ابتدا از دوستان و آشنایان خود شروع کنید. از آنها بپرسید که اگر فلان محصول یا خدمات، با فلان مشخصات پیدا شود که مشکلی را از شما رفع کند، آیا شما حاضرید از آن استفاده کنید؟
با پاسخ هایی که از این افراد و دیگر افراد جامعه دریافت می کنید می توانید به این نتیجه برسید که آیا این استارتاپ قابلیت اجرایی دارد یا خیر. به هر حال در این مسیر شما از تمامی راهنمایی های تیم مشاوره استارتاپ بهره کافی را خواهید برد.
مشکل بزرگ استارتاپ ها چیست و چطور با مشاور استارتاپ این مشکل برطرف می شود؟
حقیقت این است که بزرگ ترین مشکلی که می توان برای کارآفرینان بیان کرد، نداشتن مهارت، توانایی و تخصص لازم برای انجام تمامی مسئولیت هایی است که در استارتاپ خود دارند. البته تصور برخی افراد این است که می توان این مسئولیت ها را برون سپاری کرد و برخی دیگر تصورشان بر این است که افرادی را به عنوان مشاور استخدام کرده که در زمینه مشاوره استارتاپ تخصص کافی داشته و به آنها کمک کنند.
استخدام مشاوره استارتاپ هم می تواند بسیار سخت و دشوار و در برخی موارد هم می تواند بسیار اشتباه باشد. به دلیل اینکه، یک راهنمایی اشتباه ممکن است استارتاپ را به ورطه نابودی بکشاند. در اینگونه مواقع بایستی حساسیت به خرج دهید و بی گدار به آب نزنید.
به هر حال این دو راه حلی که بیان شد به وقت، انرژی و هزینه زیادی نیاز دارد و به طبع جوابگو نیست. پیشنهادی که ما در این طور مواقع می توانیم به شما ارائه دهیم این است که یک شریک مناسب برای استارتاپ خود پیدا کنید.
در واقع شما با پیدا کردن یک شریک کاری که دارای ارزش های مشترک و شور اشتیاق نسبت به راه اندازی کسب و کار است، می توانید به ادامه حیات استارتاپ خود امیدوار باشید. هرگاه که تیم خود را انتخاب نمودید وقت آن است که به دنبال مشاور سرمایه گذاری استارتاپ در زمینه کاری خود باشید
در اینگونه مواقع مشاوره استارتاپ به شما راه حل های متفاوت و متنوعی را ارائه می دهد. اما قبل از هر چیزی لازم است که یک طرح کسب و کار یا به اصطلاحBusiness Plan را ایجاد نمایید. طرح کسب و کار به شما کمک می کند که کسب و کار و استارتاپ خود را بهتر و بیشتر به سرمایه گذار خود معرفی نمایید.
-
مشاور استارتاپ چه خدماتی را به کسب و کارهای نوپا ارائه می دهد؟
خدماتی که یک مشاور در حیطه مشاوره استارتاپ به شما ارائه می دهد به شرح زیر است..
- ارائه یک هدف واضح و مشخص از راه اندازی کسب و کار
- ارائه دانش و تخصص به کارآفرینان
- بررسی، تحقیق و تفحص در مورد راه اندازی کسب و کار و همچنین رقبای احتمالی
- برنامه ریزی دقیق و مشخص کردن شرح وظایف کارآفرینان
- مشخص کردن منابع مالی فروشنده
- قیمت گذاری محصول یا خدمات
- ایجاد یک برند یا مارک تجاری
- طراحی وب سایت و تجارت الکترونیکی
- ایجاد کمپین های بازاریابی
- شروع تبلیغات
- به دست آوردن مشتری به منظور فروش کالا یا خدمات
- توسعه محصول
- بسته بندی
چه زمانی حضور یک مشاوره استارتاپ در کسب و کارها لازم و ضروری است؟
همان طوری که پیشتر هم اعلام کردیم همکاری با افرادی که در زمینه مشاوره استارتاپ فعالیت می کنند می تواند یک ایده کاملاً مناسب و خوب به نظر برسد. به دلیل اینکه این افراد در جنبه خاصی از تجارت می توانند به کسب و کار شما کمک زیادی کنند.
به طور مثال این امکان وجود دارد که تیم استارتاپی شما در زمینه طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن های اندروید و IOS عالی باشد اما هیچ تجربه خاصی در زمینه جذب مشتری و بازاریابی نداشته باشد. شرایط هر چه باشد مشاوره استارتاپ می تواند در یک مدت زمان کوتاه برای رشد و پیشرفت کسب و کار، بهترین راه حل ها را در اختیار شما قرار دهد.
دلیل دیگری که می توان برای حضور مشاوره در یک کسب و کار بیان کرد این است که دسترسی این افراد به شبکه ارتباطات بسیار ساده تر و راحت تر است. این افراد به دلیل اینکه سال های سال اقدام به ساخت شبکه های بزرگی از ارتباطات کرده اند به سادگی می توانند کسب و کار شما را به سمت رشد و پیشرفت هدایت کنند.
در واقع دریافت مشاوره از این افراد می تواند راهی مناسب برای پیدا کردن فرصت های برابر باشد. از همه مهم تر اینکه علاوه بر دانشی که مشاور استارتاپ در اختیار شما قرار می دهد، این افراد دارای شبکه ای از حجم بالا و مجرب هستند. همین دلیل می تواند تأثیر زیادی در رشد و نمو کسب و کار شما به همراه داشته باشد.
-
به صورت کلی می توان حضور مشاوره استارتاپ در کسب و کارها را به دلیل های زیر وابسته دانست:
- هرگاه تصمیم به راه اندازی یک استارتاپ و یا یک کسب و کار جدید و نوپا دارید
- هرگاه تصمیم به رشد و توسعه کسب و کار و استارتاپ خود می گیرید
- مواقعی که در استارتاپ خود به مشکلاتی برخورد می کنید که فقط با حضور یک مشاوره استارتاپ برطرف می شود
- هرگاه به هنگام اجرای برنامه های استارتاپی خود با مواردی مواجه می شوید که دانش، مهارت و تجربه کافی برای حل آن را ندارید
- امکان دارد برخی موارد راهکارهایی که انجام می دهید نتیجه دلخواهی برای توسعه استارتاپ شما نداشته باشد
- گاهی مواقع هم ممکن است نیاز به یک استراتژی بلندمدت کارآمد داشته باشید که به وسیله آنها بتوانید برنامه های خود را تنظیم نمایید. اینگونه مواقع فقط با حضور یک مشاور استارتاپ مشکلات برطرف خواهد شد
با توجه به نکاتی که در اختیار شما قرار دادیم باید متوجه این موضوع شده باشید که دریافت مشاوره استارتاپ تا چه اندازه می تواند برای رشد و پیشرفت کسب و کارها با اهمیت باشد. اما در برخی مواقع هم حضور مشاوران و دریافت مشاوره چندان به صلاح کسب و کارها نیست.
به طور مثال برای افرادی که به تازگی اقدام به راه اندازی کسب و کاری نوپا کرده اند و سرمایه چندان زیادی هم در اختیار آنها نیست. این امکان وجود دارد که دریافت مشاوره به نوعی یک خرج تراشی بزرگ و هزینه اضافه برای آنها به حساب بیاید.
از دیگر اشتباهاتی که برخی از مدیران انجام می دهند این است که تمامی اختیارات شرکت را بر عهده یک مشاور یا تیم مشاوره می سپارند. در واقع با توجه به تجربه ای که از افراد بزرگ و سرشناس به دست آمده، به جز مدیر هیچ شخص دیگری حتی مشاور استارتاپ هم آن اشتیاق و انگیزه ای که مدیر دارد، ندارند. وظیفه این افراد تنها مشاوره استارتاپ است و بس. پس سعی کنید هرگز این اشتباه را انجام ندهید.
نکته ای که هرگز نبایستی آن را فراموش کنید این است که هرگز به سراغ مشاورانی نروید که هیچ تجربه خاصی در زمینه مشاوره استارتاپ نداشته اند. حقیقت این است که بایستی از افرادی مشاوره دریافت کنید که تجربه راه اندازی چندین و چند استارتاپ را در کارنامه و رزومه کاری خود داشته باشند.
-
انواع مشاوره استارتاپ و خدماتی که این مشاوران ارائه می دهند
- مشاوران استارتاپی انواع و اقسام مشاوره ها را در اختیار استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا قرار می دهند. از جمله این موارد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
-
مشاوره در زمینه راه اندازی استارتاپ
یکی از کلیدی ترین نقش ها در موفقیت یک استارتاپ را مشاوره استارتاپ بازی می کند. به دلیل اینکه این افراد راه حل ها، راهکارها و استراتژی های مناسبی را برای موفقیت استارتاپ ها در نظر می گیرند. پس می توان اینگونه برداشت کرد که مشورت گرفتن از یک مشاور استارتاپ به راحتی می تواند ریسک راه اندازی را کم و میزان سود استارتاپ را افزایش دهد.
-
مشاوره در زمینه بازاریابی
از دیگر خدماتی که مشاوره استارتاپ در اختیار استارتاپ ها قرار می دهد، شناسایی بازار و رقبا است که به صورت کلی به آن مشاوره بازاریابی کسب و کار گفته می شود. یک مشاور سعی می کند بر اساس چشم اندازی که برای استارتاپ خود مشخص کرده اید، شما را در یافتن بهترین و برترین استراتژی بازاریابی و همچنین برنامه ریزی بلندمدت و میان مدت کمک نماید.
-
مشاوره استارتاپ در حوزه دیجیتال مارکتینگ
- برای اینکه بتوانید سهم بیشتری از حضور مشتریان را در استارتاپ خود تجربه کنید می بایستی جایگاه بهتری به نسبت رقبا و حضوری پر رنگ تر در بازار رقابت داشته باشید. دریافت مشاوره استارتاپ در زمینه دیجیتال مارکتینگ آن هم با هدف شناخت هر چه بهتر بازار هدف و انتخاب درست و صحیح استراتژی این توانایی را دارد که به استارتاپ شما کمک کند تا بتوانید هم سهم بیشتری از بازار را در اختیار داشته باشید و هم اینکه به تقویت برندتان کمک کنید.
-
-
مشاوره در زمینه مدیریت فروش
برای توسعه و رشد استارتاپ، شما به دریافت اطلاعات زیادی در زمینه مشاوره مدیریت فروش دارید. این اطلاعات به شرح زیر است:
- تحلیل و بررسی زمان ورود به بازار فروش
- اندازهگیری بازار و تحلیل درست آن
- قیمت گذاری برای توسعه محصول
- ایجاد کانال های توزیع
- کسب اطلاعات لازم و کافی در مورد بازارهای نو ظهور
- اتخاذ راهبردهایی برای رقابت در بازارهای با رقابت بالا
با توجه به این اطلاعات، مشاوره مدیریت فروش این قابلیت و توانایی را در اختیار استارتاپ شما قرار می دهد تا یک روش کاملاً علمی و سیستماتیک را برای فروش محصولات و خدمات استارتاپی خود پیدا کنید.
مشاوره در زمینه برندینگ و برندسازی
گاهی مواقع پیش می آید محصول یا خدماتی که ارائه می دهید به نسبت محصول و خدمات رقبا در یک سطح باشد و حتی گاهی مواقع هم به نسبت آنها بهتر است. اما تنها موردی که می تواند موفقیت یا شکست یک استارتاپ را تضمین کند فقط برند استارتاپ شما هست که به نوعی می تواند معرف استارتاپ شما هم باشد. برند می تواند همان تصویر ذهنی باشد که مشتری از استارتاپ شما در ذهن خودش ایجاد می کند و این توانایی را دارد که هویت کسب و کار شما را مشخص کند.
-
مشاوره در زمینه تبلیغات
مشاوره استارتاپ در زمینه تبلیغات این امکان را در اختیار شما قرار می دهد که در دستیابی به مشتریان جدید، برنامههای تبلیغاتی راهبردی، ساخت هویت برای تبلیغات و برندسازی کسب و کارتان به شما کمک کند. در مشاوره تبلیغات شما بایستی برای دو سوال بسیار مهم جواب هایی واضح و مشخص پیدا کنید:
- انتظارات مشتریانچگونه و چطور شناسایی شود؟
- از چهرسانهای می توان برای تبلیغ محصول خود استفاده کنیم؟
-
مشاوره استارتاپ در زمینه مشتری مداری (Customer Relationship Management)
یکی از راهکارهای جالب و صدالبته راهبردی که می تواند جایگاه استارتاپ شما را در بازار رقابت حفظ کند، نحوه برقراری ارتباط با مشتری و همچنین نحوه پاسخگویی شما به نیازها و درخواست های مشتریان است. در این مسیر مشاوره استارتاپ می تواند به شما مشاوره مشتری مداری ارائه دهد.
به دلیل اینکه این تعامل می تواند تأثیر زیادی بر استارتاپ شما بگذارد. تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که از دید مشتری به تمام مسائل نگاه کنید و با این دید تمامی مشکلات و فرصت هایی که در استارتاپ شما به وجود می آید را شناسایی و با دریافت مشاوره استارتاپ در زمینه مشتری مداری سعی در رفع آن نمایید.
نکات کلیدی و طلایی به هنگام دریافت مشاوره استارتاپ
هر استارتاپی می توان شروع یک کسب و کار در هر اندازه یا مقیاسی باشد. در این بین یک سری نکات کلیدی و طلایی وجود دارد که هر مشاور استارتاپ که مایل به فعالیت در این حوزه است باید به آن آگاهی داشته باشد تا به این وسیله بتواند کسب و کار را به موفقیت برساند.
نکات کلیدی و طلایی به هنگام دریافت مشاوره استارتاپ
هر استارتاپی می توان شروع یک کسب و کار در هر اندازه یا مقیاسی باشد. در این بین یک سری نکات کلیدی و طلایی وجود دارد که هر مشاور استارتاپ که مایل به فعالیت در این حوزه است باید به آن آگاهی داشته باشد تا به این وسیله بتواند کسب و کار را به موفقیت برساند.
- متأسفانه بسیاری از مشاوران عزیزی که در حوزه مشاوره استارتاپ مشغول به فعالیت هستند به خوبی نمی توانند ارتباط برقرار کنند. رمز موفقیت یک کسب و کار این است که یک ارتباط خوب و صمیمی با خریداران و مصرف کننده های اصلی برقرار کنید. این ارتباط می تواند به وسیله پیام یا تماس های تلفنی، شبکه های اجتماعی و غیره باشد.
- در مشاوره استارتاپ تا جای ممکن بایستی به تمامی نیازها و دغدغه های خریداران و مشتریان در سراسر دنیا اشراف کامل داشته باشید. این یعنی بایستی تمامی این موارد را در جلسات مشاوره شناسایی و سعی در رفع آنها نمایید
- مشاور استارتاپ در تمامی سطوح اداری می بایستی فعالیت کند تا به این وسیله بتواند تأثیر بسیار زیادی در کار مشاوره بر مخاطبین خود داشته باشد
- مشاور استارتاپ در تمامی مواقعی که در حال مشاوره استارتاپ است، باید استارتاپ را از دید یک خریدار نگاه کند نه دید یک مشتری. این مورد می تواند منجر به خلق مدل های جدیدتر و رفع موانع سر راه شود.
https://businessconsultingagency.com/consulting-services/business-start-
up/https://youteam.io/blog/do-i-need-a-startup-consultancy/