دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ چیست؟ دیجیتال مارکتینگ مثل هر نوع دیگری از بازاریابی است-هدف از آن برقراری ارتباط با مشتری های بالقوه و تاثیرگذاری بر روی آنها است. تفاوت واقعی آن با دیگر انواع بازاریابی در این است که این ارتباط به طور آن لاین است. دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی آن لاین، تبلیغات اینترنتی، و یا هر چیزی که آن را نام گذاری می کنید، انجام بازاریابی آن لاین برای هر کمپانی این روزها کاری ضروری است. اهمیت کاربرد اینترنت در دهه ی گذشته بسیار بیشتر شده است. این مسئله تاثیر عمیقی بر نوع خرید مردم و رویکرد آنها در رابطه با کسب و کار داشته است.
تعریف دیجیتال مارکتینگ
طبق یک تعریف ابتدایی، دیجیتال مارکتینگ به تلاش ها و فعالیت های بازاریابی آن لاین اشاره دارد. بازاریابی ای میلی، تبلیغات اینترنتی، بازاریابی در رسانه های فضای مجازی و حتی در وبلاگ ها، همه مثال های خوبی از دیجیتال مارکتینگ هستند؛ این فعالیت ها کمک می کنند تا مردم با کمپانی شما آشنا شوند و ترغیب شوند تا از شما خرید کنند.
در ادامه به برخی از رایج ترین فعالیت های دیجیتال مارکتینگ و استراتژی هایی که کسب و کارها به طور آن لاین برای جذب مشتری ها از آنها استفاده می کنند می پردازیم.
فعالیت های دیجیتال مارکتینگ
تقریبا بسیاری از فعالیت ها هستند که در گروه فعالیت های دیجیتال مارکتینگ قرار می گیرند. فقط کافی است که ابزاری آن لاین باشد که شما از آن برای بازاریابی استفاده کنید. به این ترتیب می توان گفت بسیاری از مردم واقعا آگاه نیستند که چه ابزارهایی برای بازاریابی در دسترس شان قرار دارد. به چند مثال توجه کنید:
- وب سایت خودتان
- نشانه های برند ( لوگو، آیکون، کلمات اختصاری)
- محتوای ویدئویی ( تبلیغات ویدئویی، ویدئوی شرح محصول)
- تصاویر ( اینفوگرافیک ها، تصویر محصولات، عکس های کمپانی)
- محتوای متنی ( پست های وبلاگی، کتاب های الکترونیک، شرح محصولات)
- صفحات فضای مجازی
این لیست می تواند همینطور ادامه یابد. بازاریاب های باهوش همواره سعی می کنند تا با راه های به روز و جدید در بازاریابی آشنا شوند و با استفاده از آنها مشتری های خود را افزایش دهند.
استراتژی های دیجیتال مارکتینگ
لیست استراتژی های بازاریابی دائما در حال تحول است. در اینجا به برخی از استراتژی هایی که بیشتر کسب و کارها از آنها استفاده می کنند اشاره می کنیم:
تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک
این نوع تبلیغات اصطلاح گسترده ای است که می تواند هر نوع از دیجیتال مارکتینگ را که در آن شما به ازای کلیک هر کاربر پول پرداخت می کنید، در بر بگیرد. به عنوان مثال گوگل ادوردز ( Google AdWords) یکی از انواع این تبلیغات است. تبلیغات فیس بوک نیز یکی دیگر از انواع این تبلیغات است.
بهینه سازی موتور جستجو یا سئو
اگر نمی خواهید برای قرار گرفتن در صفحات نتایج موتور جستجو پول پرداخت کنید، می توانید از سئو استفاده کنید تا پست های موجود در سایت خود را در رتبه های بالا قرار دهید. به این ترتیب شاید به ازای هر کلیک مجبور به پرداخت مستقیم پول نباشید اما باید وقت زیادی برای رسیدن به رتبه های بالا صرف کنید.
تبلیغات پولی رسانه های فضای مجازی
بیشتر رسانه های فضای مجازی مثل فیس بوک، اینستاگرام، لینکدین، توئیتر و اسنپ چت به شما اجازه می دهند تا در سایتشان تبلیغات انجام دهید. این گونه تبلیغات برای آگاهی دادن به مخاطبان بسیار عالی است و به شما کمک می کند تا خود را به آن گروه افراد که با فعالیت ها و محصولات شما آشنا نیستند بشناسانید.
بازاریابی رسانه های فضای مجازی
این بازاریابی مانند سئو رایگان است. شما می توانید با استفاده از مثلا فیس بوک یا هر رسانه ی دیگری در فضای مجازی برای کسب و کار خود بازاریابی انجام دهید. این کار درست مثل فعالیت سئو نیاز به تلاش و صرف زمان دارد. اما در طولانی مدت کار بسیار ارزان تر و به صرفه تری است.
بهینه سازی نرخ تبدیل
بهینه سازی نرخ تبدیل علم و هنر بهبود تجربه ی کاربران آن لاین شماست. بیشتر اوقات کسب و کارها از بهینه سازی نرخ تبدیل استفاده می کنند تا از تماس های تلفنی، چت ها و ترافیک فعلی وب سایت خود به مشتری های بیشتری دست یابند.
بازاریابی محتوایی
بازاریابی محتوایی نیز یک اصطلاح نسبتا گسترده ی دیگر در دیجیتال مارکتینگ است. بازاریابی محتوایی تمام فعالیت های دیجیتال مارکتینگ را که با استفاده از محتوا صورت می گیرد در بر می گیرد؛ مثل پست های سایت ها و وبلاگ ها، اینفوگرافیک ها، کتاب های الکترونیک، ویدئوها، و غیره. فعالیت هایی که باعث آگاهی دیگران درباره ی برند می شود و باعث بالا رفتن فروش می شود.
تبلیغات بومی( Native Advertising )
آیا تا به حال در انتهای یکی مقاله به لیستی از مقاله های پیشنهادی بر خورده اید؟ این همان تبلیغات بومی است. اغلب تبلیغات بومی را در دسته بازاریابی محتوایی قرار می دهند. زیرا با استفاده از محتوا توجه کاربران را جلب می کند.
بازاریابی ای میلی
بازاریابی ای میلی یکی از قدیمی ترین انواع بازاریابی آن لاین است و هنوز با قدرت کار می کند. اغلب بازاریابان فعال در حوزه ی دیجیتال مارکتینگ از بازاریابی ای میلی برای تبلیغ معاملات ویژه، برجسته سازی محتوا و یا تبلیغ یک ایونت استفاده می کنند.
بازاریابی مشارکتی
بازاریابی مشارکتی یعنی پرداخت پول به دیگری( شخص یا کسب و کار دیگر)، تا محصولات یا خدمات شما را در وب سایت شان تبلیغ کنند.
همان طور که دیدید راه های بسیاری وجود دارد تا برای کسب و کار خود بازاریابی آن لاین انجام دهید. به همین دلیل است که اغلب کسب و کارها یا برای خود بخش بازاریابی تاسیس می کنند یا از آژانس های بازاریابی در خواست کمک می کنند تا با استفاده از نرم افزارهای ویژه امور بازاریابی را برایشان انجام دهند.
آیا دیجیتال مارکتینگ موثر و کاراست؟
دیجیتال مارکتینگ یک انتخاب موثر برای تمام کسب و کارهاست. به کارگیری استراتژی های مختلف دیجیتال مارکتینگ می تواند به رشد و پیشرفت انواع کسب و کارها کمک کند-از مغازه های کوچک گرفته تا سازمان های بین المللی و نهاد هایی بزرگتر. و این قدرت تبلیغات آن لاین است. اگر شما بدانید که چه هدفی دارید می توانید از دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید تا آن هدف را به دست آورید. اما در هر صورت این واقعیت نیز وجود دارد که هر نوع کسب و کاری از نوع وِیژه ای از بازاریابی سود بیشتری به دست می آورد. پس بهتر است ویژگی های کسب و کار خود را به درستی بشناسیم تا بتوانیم از راه های درست استفاده کنیم.
چطور دیجیتال مارکتینگ را آغاز کنیم؟
شروع این کار نسبتا آسان است. بیشتر پلت فرم های تبلیغات آن لاین امکان ثبت نام ساده و استفاده را فراهم می کنند. پیش از شروع فعالیت های دیجیتال مارکتینگ شما بهتر است به چهار سوال زیر جواب دهید.
۱. به چه میزان سود می خواهید برسید؟
قبل از اینکه متوجه شوید چه میزان باید بر روی دیجیتال مارکتینگ سرمایه گذاری کنید، باید بدانید هدف تان از دیجیتال مارکتینگ چیست و به چه می خواهید برسید. زیرا رویکرد شما به دیجیتال مارکتینگ تعیین کننده ی موفقیت شما در رسیدن به هدف نهایی تان است. پس اگر رویکردی که انتخاب می کنید برای کسب و کار شما سودآور نباشد چه لزومی دارد فعالیت های آن لاین بازاریابی را انجام دهید. اولین چیزی که پیش از تعیین میزان بودجه ی دیجیتال مارکتینگ باید به آن فکر کنید این است که میزان سود نهایی مورد نظر شما چقدر است؟
۲. برای چه کسانی بازاریابی می کنید؟
بعد از اینکه متوجه شدید چه میزان سودی مدنظر شماست، باید بدانید چه کسانی مخاطب بازاریابی شما هستند. این مساله بسیار مهم است زیرا خریداران مختلف شخصیت های متفاوتی دارند و نیاز به تاکتیک های بازریابی مختلف به وجود می آید. در نتیجه اگر شما درک درستی از شخصیت خریداران خود نداشته باشید نمی توانید استراتژی درستی را برای دیجیتال مارکتینگ انتخاب کنید. اگر کسب و کار شما تیم فروش داشته باشد، صحبت کردن با تیم فروش بهترین راه برای شناخت شخصیت مشتری ها و عادات آنهاست؛ زیرا فروشندگان با خریداران بیشترین تماس را دارند.
همچنین می توانید با به دست آوردن شماره و راه های تماس با مشتری ها ارتباط برقرار کنید. ازآنها بپرسید که چطور شما را پیدا کردند یا چگونه قانع شدند که از شما خرید کنند. با به دست آوردن این اطلاعات شما می توانید در انتخاب راه های بازاریابی و فروش خود راهنمایی خوبی دریافت کنید. به این ترتیب عملکرد تبلیغاتی خود را بهبود بخشید و بودجه ی بازاریابی خود را تعیین کنید.
۳. ارزش مشتری شما چیست؟
عموما ویژگی های شخصیتی مشتری ها برای انتخاب استراتژی درست بازاریابی مورد استفاده قرار می گیرد. اما در طرح ریزی یک برنامه ی مناسب بازاریابی نیز این ویژگی ها می توانند کاربردی باشند. این که بدانید مشتری های شما برای هر چیزی تا چه حدی تمایل به هزینه کردن دارد نیز مساله ی مهمی است.
۴. چقدر باید هزینه کنید تا به هدف تان برسید؟
در این مرحله مسائل نسبتا ساده هستند. فقط باید میزان متوسط سفارش های خرید خود را محاسبه کنید. برای رسیدن به میزان فروش مورد نظرتان صرف چه سرمایه ای منطقی خواهد بود که برای شما سودآوری مناسبی نیز داشته باشد؟ شما باید از طریق تنجام محاسبات اصولی و منظم این هزینه ها را برآورد کنید.
به یاد داشته باشید دیجیتال مارکتینگ بازاریابی آینده است. این امر برای کسب و کار شما مزایای بسیاری دارد و شما را در دنیای مدرن امروز به روز نگاه می دارد.
یاشا سازمند، مشاور دیجیتال مارکتینگ
منابع
https://www.disruptiveadvertising.com/marketing/digital-marketing/