مشاور مارکتینگ به چه مهارت هایی نیاز دارد؟
بسیاری از بازاریابان بر این باورند که تنها راه رسیدن به موفقیت در محل کار، کار به عنوان یک کارمند تمام وقت در یک شرکت است. چیزی که متوجه آن نیستند این است که گزینه ی دیگری نیز وجود دارد: شاغل شدن به عنوان مشاور مارکتینگ مستقل. بازار کار مشاوران مستقل مارکتینگ در حال رشد است. بخشی از این امر به این دلیل است که برخی کمپانی ها برای سرمایه گذاری در بازارهای بزرگ و شرکت های تبلیغاتی مردد هستند؛ در عوض تمایل به سرمایه گذاری روی صرفا یک متخصص را دارند که بتواند تیم (های) داخلی آنها را آموزش دهد.
البته خود اشتغالی برای همه جواب نمی دهد. در رابطه با هر شغلی مزایا و معایبی وجود دارد. این مقاله را تا انتها بخوانید تا درباره ی شغل مشاور مارکتینگ بیشتر بدانید. سپس تصمیم بگیرید آیا این شغل برای شما مناسب است یا خیر.
یک مشاور مارکتینگ چه کاری انجام می دهد؟
شغل یک مشاور مارکتینگ بسته به نوع کمپانی و پروژه ای که برای آن کار می کند متفاوت است؛ اما به طور کلی شامل ارائه ی بهترین راه ها برای دستیابی کمپانی ها به مشتری است. مشاور مارکتینگ تلاش های فعلی بازاریابی را بررسی می کند و پیشنهاداتی برای بهتر شدن امور ارائه می دهد. او برای استفاده از رسانه های فضای مجازی یا دیگر ابزارهای ممکن برنامه ریزی می نماید. همچنین به بازاریابان فعالیت های مناسب را آموزش می دهد و برای رسیدن به مصرف کننده های جدید به آنها محتوای تازه، شیوه ها و متدهای کاری نوین را پیشنهاد می نماید. سپس موفقیت استراتژی های بازاریابی را با استفاده از ابزارهای تحلیلی پی گیری می کند.
بر طبق آمار دستمزد میانگین یک مشاور مارکتینگ ۴۸۰۰۰ دلار است. در حالی که حتی دستیابی به بیش از این مبلغ نیز برای آنها ممکن است. یک مشاور مارکتینگ بسته به نوع پروژه ای که انجام می دهد دستمزد می گیرد. در نتیجه میزان این دستمزد می تواند بسیار متغیر باشد.
خصوصیات یک مشاور مارکتینگ
اگر قصد دارید یک مشاور مارکتینگ شوید، برای رسیدن به موفقیت باید گام های معینی را بردارید: این گام ها شامل کسب یک مدرک، افزایش تجربه ی کاری، و دستیابی به مشتری می باشند. در اینجا خلاصه ای از مدارک و خصوصیات لازم برای شما شرح داده می شود:
- یک مدرک کارشناسی در بازاریابی، تجارت، ارتباطات ( یا در صورت امکان MBA ترجیحا با گرایش بازاریابی).
- سوابق کاری درخشان که نشان دهنده ی موفقیت در بازاریابی است.
- چندین سال سابقه ی رسمی به عنوان بازاریاب شرکتی.
- تخصص در یک زمینه ی خاص یا تجربه ی کار در طیف وسیعی از صنایع.
- توانمندی در نویسندگی و مهارت های روابط عمومی.
- تخصص بازاریابی در طیف گسترده ای از زمینه ها (رسانه های فضای مجازی، محتوا، سئو، ایجاد مشتری، PPC).
- تجربه ی اتوماسیون بازاریابی در شرکت های نرم افزاری.
- به مهارت های خود اطمینان داشته و آماده ی دفاع از کار خود باشید.
- مهارت بالا در اکسل، پاورپوینت، سیلزفورس، و مایکروسافت آفیس.
- درک مفهوم استراتژی در برابر تاکتیک ( یک استراتژی یک برنامه عملیاتی با یک هدف است، در حالی که یک تاکتیک یک اقدام خاص است که بخشی از اجرای استراتژی است).
- مهارت رهبری، حرفه ای گری، و یک نگرش هدفمند.
- توانایی گوش دادن و همدلی.
اگر شما تمام این مهارت ها را دارید (یا برای کسب آنها برنامه ریزی کنید)، پس در راه تبدیل شدن به یک مشاور مارکتینگ موفق هستید.
اعتبار خود را پایه گذاری کنید
اکنون که مهارت های مورد نیاز خود را دانستید، اقداماتی وجود دارد که می توانید برای افزایش موفقیت خود انجام دهید.
اعتماد آنها را جلب کنید
اگر نتوانید اعتماد دیگران را جلب کنید، نمی توانید مشتری دلخواه خود ( و در کل هیچ مشتری ای) به دست آورید. توصیه های لینکدین و ویژگی های وب سایت می تواند به ایجاد این اعتماد کمک کند. سه ویژگی مورد نیاز است تا مشتری ها بتوانند به شما اعتماد کنند: اطمینانی که نشان می دهید؛ اعتقاد به این که ارزش شما بیش از مبلغی است که از آنها دریافت می کنید، و تضمین این که اگر با شما تماس بگیرند پاسخی واضح و به موقع ارائه خواهید داد.
به عنوان یک مشاور مارکتینگ درک درستی از تاثیر بازاریابی بر برندها کسب کنید.
برخی از برندها به همان اندازه که نگران به حداکثر رساندن سود خالص خود هستند، علاقه مند به ساختن نام ماندگاری برای برند خود نیز هستند؛ نامی که مشتریان به آن اعتماد کنند. مشاور مارکتینگ گاهی اوقات این اشتباه را می کند که روی به حداکثر رساندن درآمد تمرکز می کند و نام برند را در نظر نمی گیرد. به عنوان مثال، یک پیشنهاد نصف قیمت ممکن است به طور موقت فروش یک مشتری را بالا برده و سود وی را افزایش دهد. اما اگر آن مشتری برای ساختن تصویری مجلل سال ها وقت صرف کرده باشد، این عمل شما ممکن است به اهداف بلند مدت آن برند آسیب جدی وارد کند.
اجتناب ناپذیر باشید
وقتی در ابتدا کار مشاور مارکتینگ را شروع می کنید، کار پیدا کردن کمی سخت است. باید وقت زیادی را صرف تبلیغ خود و ارائه ی کار خود کنید. اما استقامت داشته باشید تا شاهد مشتری های ثابت و تبلیغ آنها برای خود شوید. کسب مشتری های ثابت نشان می دهد که شما قابل اعتماد هستید و به موفقیت رسیده اید. وقتی شروع به یادگیری همه چیز در مورد شرکت مشتری خود و صنعتی که در آن فعال است می کنید، تبدیل به شخصی می شوید که جایگزینی اش دشوار است. کسب تخصص زمان می برد، اما وقتی آن را کسب کردید دیگر غیر قابل جایگزین می شوید.
مهارت های خود را بررسی کنید تا مشخص کنید به چه موضوعی علاقه دارید، چه چیزی را از قبل می دانید و چگونه می توانید پیشرفت کنید. سپس از این دانش برای جذب مشتری در آن صنعت استفاده کنید.
همواره به تعلیم و آموزش خود ادامه دهید
بهترین مشاوران خود را با داشتن صرفا یک مدرک بازاریابی و یا چند گواهینامه قانع نمی کنند. آنها به طور پیوسته آموزش می بینند و کار می کنند تا مشتری های خود را با بهترین فعالیت های بازاریابی به روز نگه دارند. مارکتینگ همواره در حال رشد است و مهم است تا خود را با سرعت رشد این صنعت هماهنگ کنیم.
برای خدمات خود به عنوان یک مشاور مارکتینگ قیمت مناسبی تعیین کنید
تعیین یک نرخ منطقی کلید این کار است. یک فرمول آسان برای افراد؟ از حداقل دستمزد شروع کنید و ادامه دهید تا به حد نهایی ممکن برای دستمزد برسید. درآمد روزانه=مخارج کلی+سود. از نظر نیروی کار، اگر قصد دارید سالانه ۱۵۰۰۰۰ دلار حقوق به خانه ببرید و ۲۶۰ روز در سال کار کنید (۳۶۵ روز، منهای یکشنبه ها، چند روز دیگر، تعطیلات و یک مرخصی دو هفته ای) به جز مخارج کلی باید هر روز حدود 577 دلار به خانه ببرید.
وقتی دانستید که از نظر درآمد چه هدفی را دنبال کنید، باید مخارج کلی خود را تعیین کنید. مخارج کلی شامل هزینه های مکرر مرتبط با اداره ی کسب و کار شما، مانند سوخت، هزینه ی اینترنت، قبض تلفن، هزینه ی پست و تجهیزات است. اگر مخارج کلی شما به ۱۰۰۰۰ دلار در سال می رسد، این عدد را بر تعداد روزهای کاری سال تقسیم کنید. در 260 روز، این مبلغ هر روز حدود 39 دلار خواهد بود. پس از داشتن این اعداد، آنها را دوباره در فرمول به کار گیرید؛ در مجموع هر روز 616 دلار یا 77 دلار در ساعت برای یک روز کاری هشت ساعته به دست می آورید. در صورت لزوم تغییراتی ایجاد کنید.
در مورد هر مشتری کاملا تحقیق کنید
پیش از شروع یک پروژه با یک مشتری جدید، باید چند گام بردارید تا مطمئن شوید که دقت لازم را نموده اید. در اینجا چند توصیه برای این امر ارائه می دهیم:
۱. برای مشتری خود و رقبای او Google Alerts تنظیم کنید تا آخرین اخبار مربوط به کلمات کلیدی را که مشخص کرده اید مشاهده کند.
۲. اطلاعات اولیه ی مالی را برای ارائه ی خدمات به مشتری بدانید. برخی از اعداد کلیدی عبارتند از: درآمد کلی، سود ناخالص و سقف بازار.
۳. با مدیر عامل و اعضای تیم مدیریت ارشد آشنا شوید. در صورت عدم موفقیت، لینکدین را جستجو کنید و تا آنجا که می توانید نام و عنوان را به خاطر بسپارید.
۴. رقبای مشتری خود را بشناسید. تحقیق کنید تا به ۵ الی ۱۰ رقیب اول مشتری خود، بزرگی نسبی آنها، خدمات و محصولات اصلی، و نقاط قوت و ضعف آنها برسید. برای اطمینان از به روز بودن این اطلاعات، به طور دوره ای آنها را مرور کنید.
از پرسیدن سوال های خوب نترسید
اگر گاهی به عنوان یک مشاور مارکتینگ احساسی مثل شرلوک هلمز دارید، در مسیر درستی هستید! سوالات به شما کمک می کند تا نیازهای مشتری و کارهایی را که باید انجام دهید درک کنید. هرگز از تقاضا برای توضیحات بیشتر نترسید. این امر همیشه بهتر از اتمام نادرست یک پروژه است!
پلت فرم های کلیدی تبلیغاتی را به کار گیرید
حتی پس از کسب مشتری ثابت و مراجعه ی مکرر او، هنوز هم باید کسب و کار خود را ارتقا دهید تا بتوانید حتی درآمد بیشتری کسب کنید! یک وب سایت عالی داشته باشید که شامل نمونه کارهای شما باشد. همچنین اطلاعاتی بیشتر در مورد کسب و کار و خودتان به عنوان یک فرد ارائه دهد. در زمینه ی رسانه های فضای مجازی، بسترهایی را انتخاب کنید که به بهترین وجه کسب و کار شما را به نمایش بگذارند. لینکدین برای هر مشاور مارکتینگ ضروری است. اما همچنین ممکن است بخواهید کارهای گذشته که از نظر بصری جالب هستند را در اینستاگرام به نمایش بگذارید؛ یا در توئیتر با مخاطبین خود همراه باشید و تخصص خود را تبلیغ کنید.
همچنین می توانید برای ارائه ی نظرات خود از وبلاگ نویسی استفاده کنید. حتی می توانید برای بیان عقاید خود در کنفرانس ها شرکت کنید. هر دوی این شیوه ها برای شما، اعتباری بالا و فایل های صوتی و تصویری برای قرار دادن در وب سایت تان فراهم می کند. به یاد داشته باشید، خود را در سطح بالا نگه دارید. درباره خدماتتان زیاد صحبت نکنید؛ بر آنچه در صنعت اتفاق می افتد تمرکز کنید.
به روز بودن در مورد جدیدترین شیوه های بازاریابی، اولین گام به سوی کار مستقل به عنوان یک مشاور مارکتینگ است.
منبع:
https://digitalmarketinginstitute.com/blog/what-skills-do-i-need-to-be-a-marketing-consultant